Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

80075 3
Позачергово перетнути кордон на пункті пропуску можуть дипломати, тяжкохворі та інваліди, а також батьки з дітьми до одного року. Для вагітних таких переваг немає.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

Відповідно до Закону України про прикордонний контроль та державний кордон, деякі особи можуть перетинати кордон поза загальною чергою. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів Євгеній Федоряк, начальник відділу прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління.

Читайте також: Як виготовити закордонний паспорт у Львові: актуальна інформація

«Перетинати позачергово кордон можуть особи з дипломатичним, офіційними, або службовими паспортами, виданими іноземними державами та визнаними Україною. Також особи, що здійснюють свої обов’язки, згідно повноважень, наданих міжнародним міжурядовими організаціями, що підтверджуються відповідними документами, – зауважує Євгеній Федоряк. – До того ж, при наявності обґрунтованих та об’єктивних підстав, такі переваги пропуску матимуть важкохворі особи, особи з фізичними вадами, інваліди та особи з дітьми до 1-го року. Щодо вагітних, то вони перетинатимуть кордон у загальній черзі». Євгеній Федоряк додав, що рішення щодо першочергового пропуску приймає старший у прикордонному наряді, шляхом складання відповідного акту.

Нагадаємо, 3-го серня 2016 року Польща відновила малий прикордонний рух з Україною після місячної перерви. Сьогодні вранці, 18 серпня, на кордоні з Польщею утворилась черга із понад 1700 автомобілів.

Додамо, що інформація щодо накопичення транспортних засобів на українсько-польському кордоні стала доступною в онлайні. Про черги на пунктах пропуску Львівської області можна дізнатись також з електронної карти. Для отримання даних необхідно навести курсор на необхідний пункт на карті. Інформація про накопичення автівок на українсько-польському кордоні оновлюватиметься цілодобово. 

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
25 Серпня, 2016 11:44
Оксана дякуємо за уважність. виправили.
22 Серпня, 2016 14:46
Катя Як можна брати інтерв'ю і не записати правильно прізвище Федоряка?????Які це журналісти????
18 Серпня, 2016 20:31
любомльський мргешник І ще за 500 грн можна без черги
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!