Перевір себе. Як відрізнити грип, ГРВІ і коронавірусну інфекцію

25416 0
Симптоми нової коронавірусної інфекції, грипу та ГРВІ схожі.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Нова коронавірусна інфекція COVID-19, грип і ГРВІ мають схожу клінічну картину. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання.

Як повідомили у ЦГЗ, симптоми нової коронавірусної інфекції, грипу та ГРВІ схожі. Це, зокрема, підвищена температура, кашель, ускладнене дихання.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії


 

Щотижня протягом епідемічного сезону в Україні реєструють понад 200 тис. випадків ГРВІ та грипу. Тож, якщо ви відчуваєте симптоми респіраторної інфекції, ймовірність того, що у вас звичайна ГРВІ, значно вища.

Читайте також: Коронавірус – не вирок. Як це працювати лікарем в інфекційній лікарні

Якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ, то зателефонуйте вашому сімейному лікарю. Якщо у вас немає сімейного лікаря, декларацію можна безоплатно підписати у зручний для вас час за тел. інформаційно-довідкової служби: 16-77.

Сімейному лікарю потрібно розповісти про свою історію подорожей і можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.Терміново самоізолюйтесь необхідно, якщо ви близько контактували з особами, що хворіють на COVID-19 або нещодавно повернулися з країни, де зафіксовані випадки захворювання на новий коронавірус (навіть якщо немає симптомів).

Читайте також: У семи пацієнтів із підозрою на COVID-19 у Львові – важкий стан. Двоє підключені до апарату ШВЛ

Якщо ви не впевнені, чи потребуєте самоізоляції, або не знаєте, до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на гарячу лінію Центру громадського здоров’я України для консультації щодо нової коронавірусної інфекції: 0-800-505-840.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!