На правах реклами

Перевірте воду, що споживаєте: у Львові можна зробити повний аналіз води. Адреса, ціни

10020 0
Вже три роки у Львові на базі аквапарку «Пляж» функціонує перша приватна сертифікована хімічна лабораторія з дослідження води «АКВАлаб». Кожен охочий може перевірити воду перед тим, як споживати її, чи перед тим, як поставити фільтраційне устаткування. Про всі подробиці таких аналізів розповідає Олена Анатійчук, автор ідеї та керівник проекту хімічної лабораторії «АКВАлаб».

Як виникла ідея створити лабораторію

Ідея проекту виникла з моєї потреби. Свого часу на власній дачній ділянці пробурили свердловину. Тоді я вперше зіштовхнулася із проблемою отримання інформації про цю воду. Весь механізм здачі аналізу, його прийому, отримання результатів та, що найголовніше, розшифрування інформації – перетворився на тижні витраченого часу та нервів.

Першими, хто допоміг мені в цій ситуації, були фахівці хімлабораторії аквапарку «Пляж». Вони розшифрували незрозумілі формули, скажемо так, людською мовою. Саме тоді мені спало на думку, що не в мене одної є така потреба. Ця послуга є цікавою для ринку, однак, ще не надто «розкручена». На початках було важко пояснити споживачу, що хімія – це не «китайська грамота» зі шкільного досвіду, а зрозуміла та корисна річ у фаховій інтерпретації. Я особисто розробляла формат прийому аналізів та передачі клієнту результатів, щоб все було швидко, акуратно та у зручній для нього формі.

Основні принципи хімічної лабораторії «АКВАлаб»:

По-перше, привернути увагу суспільства до екологічної ситуації не лише у Львові та Львівській області, а в Україні загалом. Отримуючи результати аналізів зі свердловин, я бачу, що ми на межі екологічної катастрофи. Наразі наше законодавство регламентує використання водних ресурсів лише на папері. Фактично нічого не перевіряється і люди не дотримуються норм. Ґрунти забруднюються на десятки років, а то й на століття. На жаль, люди живуть одним днем не думаючи, що катастрофа наздожене не наступні покоління, а вже теперішнє.

По-друге, нам хочеться, щоб наші громадяни споживали безпечну, однак «живу» воду. Тому ми даємо не лише протоколи аналізів, а ще й радимо, як покращити цю воду, однак при цьому зберегти її природні властивості.

І, по-третє, зробити аналіз води економічно вигідно. Ми живемо у період досвідченого покупця. Усім відомо, що принтери є доступними за ціною, однак заповнення картриджів та купівля паперу часто перевищує початкову вартість цього продукту. Так само і тут, якщо не потурбуватися про відповідну жорсткість води, та про те, щоб там був допустимий вміст заліза, вам доведеться витрачати кошти на спеціальні засоби для промивання або ремонт чи заміну обладнання. Це дорого та незручно.

Тепер у вас з’явилась можливість перед тим, як поставити певне фільтраційне устаткування, перевірити, а що саме є у вашій воді і від чого її потрібно фільтрувати. Сьогодні кожна фірма, що постачає фільтри, у вас запитає про такий аналіз. Якщо вона цього не робить, це означає, що вам продадуть або універсальний фільтр, або зворотній осмос, що дорого і не завжди виправдано.

Яку воду перевіряє хімічна лабораторія «АКВАлаб»?

Ми перевіряємо воду із центральної мережі, свердловин, джерел, басейнів. Одним словом, будь-яку воду, яку ви плануєте використовувати.

Як проводяться аналізи

Щоб зробити повноцінний аналіз, потрібно принести не менше 1,5 л води. 

Воду можете принести в пластиковій або скляній пляшці тільки з-під столової води. Вода повинна зберігатися не довше 24-ох годин. Протягом 2-х діб результати  будуть доступні у протоколі й працівники лабораторії нададуть вам висновки-резюме. Тобто, ми перекладаємо висновки на зрозумілу мову, кажемо, що вибивається з норми і на що звернути увагу та як покращити її.

Ціни

Аналіз води з центральної мережі на 6 показників коштує  350 гривень

Аналіз води зі свердловини на 10 показників –  420 гривень

Перевіряється рівень НР, залізо, сульфати, тощо.

Захистіть себе і свою родину від негативного впливу навколишнього середовища. Адже знати, яку воду п’єш, – це перший крок до міцного здоров’я.

Адреса: м. Львів, вул. Княгині Ольги 114.

Контакти: +38 (032) 263-60-55.

Години роботи:

Пн.–Пт. 10.00 – 17.00 год.

Сб.–Нд. – вихідні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!