Перевізники Львова сподіваються на підвищення плати за проїзд уже у березні

3935 0
Підвищення вартості проїзду до 14 грн обґрунтовують зростанням цін на бензин, мастильні матеріали, газ, електроенергію тощо.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

Міські перевізники подали на розгляд комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР розрахунок нового тарифу на проїзд у громадському автотранспорті Львова. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Підвищення вартості до 14 грн там обґрунтовують зростанням цінами на бензин, мастильні матеріали, газ, електроенергію тощо.

Читайте також: На Львівщині зросла вартість проїзду у приміських маршрутках

«Зараз усе залежить від міської ради. Процедура ще не розпочата, однак при кращому перебігу ситуації вартість проїзду може зрости не скоріше, аніж у середині березня», – каже він.

Наразі в управлінні транспорту ЛМР вивчають економічно обґрунтований тариф. Комунальне АТП-1, за словами керівника управління Ореста Олеськіва, ще не подало розрахунків.

«Очікуємо, що протягом наступного тижня отримаємо від них розрахунки. Далі є затверджена методика, відповідно до якої прораховуємо тариф і на основі цього управління транспорту упродовж наступного тижня може мати конкретніші цифри», – додав він у коментарі Tvoemisto.tv.

Напередодні перевізники вимагали переглянути тарифи на перевезення у міському автотранспорті, а також справедливо розподілити кошти за відшкодування перевезення пільговиків. Збільшити вартість проїзду вони пропонували до 14 гривень.

Читайте також: На вулиці Івана Франка у Львові загорілась маршрутка. Відео 

Нагадаємо, що проїзд у міських автобусах дорожчав 1 лютого 2019 року. У листопаді 2020 міські посадовці та перевізники запропонували підвищити вартість проїзду ще на гривню, враховуючи подорожчання пального, зростання зарплати та цін на запчастини. Втім на громадських слуханнях голосів для остаточного рішення не вистачило. Водночас із 15 січня проїзд у трамваях та тролейбусах Львова подорожчав до 6-7 грн, залежно від форми оплати.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!