Перевізники вимагають від влади Львова переглянути тарифи або компенсувати різницю

5687 1
Компанії, які працюють на ринку пасажирських автоперевезень, вимагають також врегулювати ситуацію з перевезенням пільговиків. І прогнозують «падіння у прірву», якщо влада не дослухається до їхніх вимог. За їхніми розрахунками, ціна має становити 6,8 грн. Однак у міській раді прогнозують, що чинний тариф працюватиме ще тривалий час.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Організація роботодавців «Укравтотранс – Львів» та Асоціація перевізників у Львівській області оприлюднили звернення до міської ради Львова з приводу ситуації на ринку пасажирських автоперевезень. Вони вимагають врегулювати проблему перевезення пільговиків та розпочати перегляд чинних тарифів, інакше незабаром у цій галузі настане колапс.

«Львів стоїть на порозі транспортного колапсу. А незабаром зима – і проблеми транспортного сполучення матимуть ще більш яскравий вияв» -- зазначено у заяві.

Її автори вказують, що 55% пасажирів в маршрутках Львова  не оплачують проїзд з огляду на пільги. Натомість в лада інших великих міст врегулювала це питання – або обмежили кількість пільговиків у маршрутках, які належать приватним компаніям, або встановили години, в які пільговики можуть їздити безоплатно. Автори заяви пропонують возити пільговиків за половину ціни, як це зробили перевізники на обласних маршрутах.

Також перевізники вимагають від влади міста дотримуватися норми закону та компенсувати різницю між вартістю квитка та економічно обгрунтованим тарифом.

Читайте також: Скільки платять за проїзд у маршрутці мешканці великих міст України. Інфографіка

У заяві вказано, що на сьогодні вартість квитка у маршрутках має становити 6,8 грн, відтак міська влада мала би відшкодовувати 2,8 грн за кожного перевезеного пасажира. А якщо це неможливо зробити, то розпочати процедуру зміни тарифу.

Також перевізники пропонують створити робочу групу із фахівців для вдосконалення існуючої автобусної маршрутної мережі з врахуванням перспективи розширення міського електротранспорту.

Нагадаємо, заступник міського голови Львова Сергій Бабак минулого тижня заявляв, попередні розрахунки показують, що ціна на проїзд мала би становити 6 грн. Однак що ціну на проїзд у маршрутках місто не має наміру змінювати, бо ними користуються 24 категорії пільговиків. І навіть якщо підвищити ціну, то це не зможе стабілізувати ситуацію.

«Якщо ми говоримо про підняття ціни, то люди, які оплачуватимуть за проїзд, не зможуть стабілізувати ситуацію, адже не може бути така кількість пільговиків. Нам треба вирішити це питання. ..Якщо у людини є заслуга перед державою, то їй доплачують до пенсії. А у транспорті повинні всі рівно платити. Коли є велика кількість пільговиків, то ніяка економіка не працює. Проїзд вартістю 4 грн буде ще довго, ми ще не підніматимемо вартість» -- сказав Сергій Бабак.


Читайте також:
22 Вересня, 2017 08:10
Анатолій Шамрін Закон
України "Про засади держаної ругуляторної політи в області підприємницьтва" читати треба, коли маршрути ділили. Хитрожость стає другою душою бізнеса. А збитки то є "винт на хитрожопість"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!