«Переворот» у Львівській міськраді та чи продовжать «локдаун на вихідні». Головне за 23 листопада

2204 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Covid-19 – Головне. У Кабміні чекають аналізу впливу локдауну вихідного дня на захворюваність коронавірусною інфекцією і поки не обговорюють його продовження.

Читайте також: Лікували все життя. Історія подружжя медиків, чиє життя забрав коронавірус

Натомість президент Зеленський радіє, що карантин вихідного дня дає результати. За його словами, статистика показує, що вдається стримувати прогнозоване зростання.

Позов про скасування карантину вихідного дня до Окружного адміністративного суду міста Києва Львівська міська рада подала ще 13 листопада. Станом на зараз усі три провадження відкриті, однак ще навіть немає рішення про підготовче засідання. 

Міністерство цифрової трансформації займається розробкою програми та концепції, які дозволять контролювати, як дотримуються самоізоляції заражені коронавірусом українці або їхнє оточення.

Перша партія вакцин від Covid-19 з’явиться в Україні не раніше травня 2021 завдяки програмі COVAX.

Читайте також: Поліцейські Львівщини на вихідних склали 40 протоколів на людей, що були без масок

Україна зайняла 5 позицію серед країн Європи за числом нових хворих на коронавірус. Попереду –  Італія, Велика Британія, Польща та Німеччина.

Масове експрес-тестування на Covid-19, особливо тих людей, які не мають ознак інфекції, може покласти край пандемії протягом шести тижнів. Для цього потрібно проводити масове тестування кожних 3 дні. До такого висновку дійшли дослідники з Гарвардської школи охорони здоров’я та Університету Колорадо в Боулдері.

Болгарія планує закрити школи, ресторани й магазини та заборонити всі спортивні заходи, приватні свята та екскурсії в рамках стримування сплеску захворюваності коронавірусом.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 400 особи (463 – напередодні). Разом 41 279. Одужало – 26 874 (+ 476), померло – 1 150 (+ 10).

Читайте також: Для хворих із Covid-19 в Україні можуть розгорнути 50% усього ліжкового фонду країни

В Україні Covid-19 виявлено у 10 945 осіб (12 079 за попередню добу). Загальна кількість 635 689 пацієнтів. Одужало – 291 060 (+ 4 143), померло – 11 075 особи (+ 124).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 60 218 (+ 1 212), Харківська – 51 637 (+ 239), Львівська – 41 279 (+ 400) та Одеська області – 37 901 (+ 536).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 212), Дніпропетровській (1 093), Київській (870), Житомирській (812) та Запорізькій (642) областях.

Протистояння в ЛМР. Міська виборча комісія на звернення депутатів від «Європейської солідарності» ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на нині. З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови, новообраного мера до присяги ще не приведуть. Тож нова рада запрацює без нього і зможе обирати керівні органи, приймати бюджет та майнові питання.

Читайте також: Як депутати придумали позбутись Садового або Що трапилось у міськраді

Мер Львова Садовий звинуватив своїх опонентів з «ЄС» у махінаціях, натомість голова фракції цієї партії у Львівській міськраді Адамик заявив, що ТВК, ухваливши рішення про проведення сесії ЛМР, виконала норму статті 46 закону «Про місцеве самоврядування».

Окружний адмінсуд Львова учора почав розгляд справи за позовом депутатів ЛМР від партії «ЄС» до міської ТВК. Вони оскаржували постанову ТВК про проведення першої сесії міськради 3 грудня. Однак після кількох годин засідання справу перенесли на нині о 13:00. 

Звільнені військові. Колишні військові посадовці, яких звільнили за влади президента Зеленського, отримали при звільненні від 900 до 2,3 млн гривень. Зокрема, колишній начальник управління держохорони Гелетей отримав майже 805 тисяч. Ексголова СБУ Грицак – 1 426 171 грн, колишній головнокомандувач ЗСУ Муженко – близько 2 млн грн, ексміністр оборони Полторак – 1 925 261 грн, ексголова Нацполіції Князєв – понад 2,3 млн грн.

Читайте такожТрьом столичним поліцейським повідомили про підозру у викраденні львів'янина

Вибори у США. Адміністрація загальних служб, що опікується питаннями зміни президента у США, повідомила Джо Байдену, що готова розпочати процес передачі повноважень.

Байден визначився з кандидатами на ключові посади у своїй адміністрації. Зокрема, він призначив: Ентоні Блінкена держсекретарем; Алехандро Майоркаса – міністром з питань внутрішньої безпеки; Лінду Томас-Грінфілд – постійним представником США при ООН; ексдержсекретаря Джона Керрі – радником з питань нацбезпеки.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!