Перейменування театру та фотовиставка, присвячена Маріуполю. Головні події дня у Києві

758 0
Дайджест новин за 19 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Ситуація на ринку праці

За даними статистики, у Києві на одну вакансію претендують 10 безробітних. За видами економічної діяльності найбільше вакансій станом на 1 липня 2022 року налічується у сфері адміністративного обслуговування (17%), охорони здоров’я (15%), в освіті (13%), на підприємствах переробної промисловості (12%), в оптовій та роздрібній торгівлі (9%).

Перейменування

Кабінет міністрів перейменував театр імені Лесі Українки у Києві. Відповідну постанову №804 опублікували на сайті Кабінету міністрів. Тепер замість «Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки» він називатиметься «Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки». 

Судитимуть чоловіка, який обдурив переселенців майже на 100 тис грн

Слідчі поліції Києва скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який ошукав переселенців на майже 100 тис грн. Як повідомляють у відомстві, шахрай розміщував на веб-сторінках оголошення, в яких пропонував оренду житла у західних регіонах України. Після отримання передплати у розмірі від 1 до 10 тисяч гривень фігурант одразу припиняв виходити на зв’язок із потерпілими. За скоєне йому загрожує до восьми років ув’язнення. 

Фотовиставка «Маріуполь: Мистецтво vs Війна»

У Деснянському районі проходить фотовиставка «Маріуполь: Мистецтво vs Війна». Вона присвячена трагічній історії Маріуполя та його мешканців. Виставку можна відвідати протягом місяця з 11:00 до 17:00 у «BiblioHub» Деснянського району (вул. Бальзака, 28).

Київська область

Усі населені пункти Київщини, що знаходилися під окупацією, обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів. Це 270 міст, сіл та селищ у межах Бучанського, Броварського та Вишгородського районів Київщини. Із початку робіт рятувальники знешкодили 52 862 одиниці вибухонобезпечних предметів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!