На правах реклами

Періодичність, розклад, вартість: що треба знати про перший веловагон? Оновлено

5112 1
Найчастіше велосипедисти зі Львова прямують саме в Карпати, і питання веловагону в електропоїзді Львів-Мукачево стояло вже давно. Велосипеди в проходах часто заважали пасажирам, а велосипедистів інколи просто не пускали у вагони. Ситуацію взялися виправляти активісти Української Галицької Партії. Вони разом з активними велосипедистами розробили проект веловагону з спеціальними кріпленнями для двоколісного друга.

Веловагони, які курсуватимуть за напрямком Львів-Мукачево,  будуть першими в Україні. Технічно – це половина вагона з тамбуром посередині: з одного боку залізничники зняли сидіння, щоб встановити замість них спеціальні кріплення для велосипедів. Такими вагонами, кажуть хлопці, зручно буде добиратися у гори як львів’янам та стриянам, так і закарпатцям – з Мукачева чи Ужгорода. Тож тепер велосипедисти зможуть спокійно їхати на Закарпаття і активно там відпочивати. Більше не треба буде тулитися у тамбурах і заважати іншим пасажирам.

Періодичність, розклад

Електропоїзд Львів-Мукачево відправляється кожного дня о 7:10 з Головного залізничного вокзалу.

Вартість

Квитки у веловагон можна придбати у касах, попередивши про це касира та попросивши багажну квитанцію. За велосипед потрібно буде доплатити 2 грн 50 коп. Такі спеціальні вагони значно спростять життя і провідникам електропоїзда. Пасажиру просто потрібно буде доплатити ціну за багаж.

Отож, ініціатива молодих активістів стала успішним прикладом вирішення наболілих проблем за допомогою спільної роботи. Детальніше про веловагон дивіться у відео:


Читайте також:
23 Травня, 2016 21:29
Андріан Інформативності в сюжета нуль. Нічого не сказано про "Періодичність, розклад, вартість". Назва статті цілком не відповідає дійсності
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!