Першачків перед школою не тестуватимуть

4730 0
Різноманітні тестування, вступні випробування, співбесіди й решта заходів, спрямованих на встановлення відповідності рівня підготовки дитини до школи, — неприпустимі. Дитині, яка йде в перший клас школи не мають права відмовляти у зарахуванні.
фото: persha.kr.ua

фото: persha.kr.ua

Міносвіти роз’яснило порядок прийому дітей у перший клас. Передовсім наголошується, що зараховують дітей до першого класу початкової школи загальноосвітніх навчальних закладів (зокрема ліцеїв, гімназій, колегіумів тощо) без жодних конкурсів.

Читайте також: 12-річної системи навчання у школах не буде

Співбесіда ймовірна лише під час прийому до першого класу спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів). Проте під час проведення співбесіди у спеціалізованих школах (школах-інтернатах) забороняється перевірка знань із математики, вмінь із читання і письма та іноземної мови. Співбесіда може мати на меті лише пересвідчитися у достатньому рівні загального розвитку дитини, її функціональної готовності до систематичного навчання та здатності до вивчення дисциплін відповідно до спеціалізації закладу (наприклад, фонематичний слух).

Читайте також: Чим у Львові зайняти дитину? Перелік гуртків

Результати співбесіди мають оголосити не пізніше, ніж через п’ять днів після її проведення. Дітей зараховують до навчального закладу за наказом директора до початку навчального року. Дитині, яка йде в перший клас школи, що обслуговує мікрорайон, де вона проживає, не мають права відмовляти у зарахуванні.  Проте якщо заяв про вступ до першого класу за місцем проживання більше, ніж вільних місць, зараховувати мають тих, хто подав заяву раніше. У міністерстві наголошують: у школі не можуть вимагати відомості щодо місця роботи й посади батьків. Так само, як і будь-яку інформацію про дитину, окрім документів, що подають при вступі (заява на ім’я директора школи, копія свідоцтва про народження дитини й медична картка встановленого зразка).

За матеріалами: Урядовий кур’єр


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!