Перше медичне об’єднання у Львові та самочинне будівництво на Залізничній. Головне

1131 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові створили перше медичне об’єднання із трьох лікарень. Ними стали «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», «8-у міська клінічна лікарня м. Львова», «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова».

Львівщина залишається наразі у «червоній» зоні епідемічної небезпеки попри те, що останнім часом в області відзначають позитивну динаміку з захворюваністю на коронавірус.

Читайте також: «Нам потрібно змагатись з Росією за людей в окупації». Історія добровольця, що переїхав з Криму до Львова  

У Львові, у приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси на Гнатюка, планують облаштувати книгарню з читацьким залом, коворкінгом та конференц-залом. Інвестора для втілення проєкту планують шукати на конкурсі.

Митрополита Андрея Шептицького планують оголосити новим патроном Львова. У Львові планують наступне десятиліття присвятити промоції і дослідженню постаті Митрополита.

Читайте також: «Чорна п’ятниця»: 10 порад, як вдало купити одяг і не помилитися 

На вулиці Залізничній, 7 у Львові виявили самочинне будівництво. Жодних дозволів на будівництво і документів на землю у забудовника немає. Міська інспекція розпочала позапланову перевірку, а також готує звернення до правоохоронців.

У Львові затримали осіб, які провокативними надписами зіпсували польський військовий меморіал на Личаківському кладовищі.

Читайте також: Щодня запитуйте себе, «Як навчитися радіти життю?» або коли треба звернутися до психолога 

Депутати Львівської міської ради пропонують підготуватися до ймовірної загрози повномасштабної російської інтервенції, про яку попереджають фахівці зі США та українська розвідка. Йдеться про роботу з навчальними закладами, перевірку укриттів цивільного захисту, а також напрацювання концепції територіальної оборони Львова.

У додатку «Дія» можна згенерувати сертифікат на підставі негативного результату ПЛР-тесту. Такий документ буде дійсним упродовж 72 годин після тестування. 

Читайте також: «Карпати» у суботу прийматимуть прямого конкурента за лідерство

На дорогах Львова запрацюють нові комплекси автоматичної фото- та відеофіксації порушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі. 

Європейська комісія запропонувала рекомендації, згідно з якими вакцинованим мандрівникам з будь-яких третіх країн буде дозволений в'їзд в країни Євросоюзу. 

Гарного Дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!