Політична реклама

Перше в регіоні відділення реабілітації для дітей відкрили у Львові

1096 0
Сьогодні, 18 грудня, в дитячій клінічній лікарні на вул. П. Орлика з’явилося перше сучасне відділення реабілітації для дітей.

«Завдяки фонду ми маємо відділення реабілітації. Дуже важливо швидко повернути дитину до нормального життя», - зазначив Андрій Садовий. Про  це інформує ZAXID.NET.

Засновник фонду, німецький бізнесмен в галузі фармацевтики Міхаель Попп зазначив, що ідея виникла спонтанно, коли він був востаннє в лікарні і запропонував меру міста створити таке відділення, профінансувавши його створення порівну. «Ми потиснули руки і ви бачите який успіх цієї домовленості», - сказав Міхаель Попп.

«Реабілітація – це цілий комплекс, який скерований на повернення людини до соціального життя», - сказав начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Лікарня отримала спеціальний маніпуляційний стіл для діагностики та лікувлання неврологічних розладів за методом Войта, апарат «Стабілан», який дозволяє утримувати рівновагу і стимулює дітей тренувати вестибулярний апарат, та більше 20 тренажерів.

 

Завідувач відділення реабілітації Наталія Машталер розповіла, що на тренажерах в день може займатися до 200 дітей. За її словами, курс реабілітації проходить впродовж 20 днів. Працюють у відділенні реабілітологи, котрі закінчили Інститут фізкультури. Вона розповіла, що сюди приїжджають із Тернопільської, Івано-Франківської, Черкаської, Чернівецької областей.

«Тут займаються дітки, які перебувають тут. Також приходять із батьками, які не лежать у лікарні. Ми складаємо реабілітаційну програму, за якою пізніше діти займаються самостійно», - сказала Наталія Машталер.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!