Перші ID-картки 14-річним українцям видаватимуть безкоштовно

2629 0
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що перші ID-карти 14-річним громадянам оформлюватимуть безкоштовно.
фото: mistovechirne.in.ua

фото: mistovechirne.in.ua

Про це він повідомив на своїй сторінці у facebook.

«Тепер ID-карти, що посвідчують особу, отримуватимуть усі громадяни, починаючи з 14 років. Із цього ж віку на чіп паспорта записуватимуться в цифровому вигляді відбитки пальців – при отриманні внутрішнього документа за бажанням, при оформленні закордонного паспорта обов'язково. Першу ID-карту 14-річним оформлюватимуть безкоштовно», - зазначив міністр.

Також він розповів про важливість ухвалення рішення про видачу ID-карт у контексті діалогу України з Європейським Союзом щодо скасування візового режиму.

«Ця система дозволить належним чином формувати Єдиний державний демографічний реєстр, в якому вся інформація про видані громадянину документи буде зведена в загальну базу даних для повної ідентифікації особи, оформлення, видачі, обміну, визнання недійсним та знищення документа, що посвідчує особу, реєстрації місця проживання або місця перебування», - оповістив міністр.

Нагадаємо, учора, 14 липня Верховна Рада України прийняла закон про перехід на внутрішні біометричні паспорти. Документ оформлюватимуть усі громадяни України із 14 років. 

Читайте також: Де зробити біометричний паспорт у Львові

За інформацією: Уніан

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!