Політична реклама

Перші підприємства запрацюють в індустріальному парку Львова у 2015 році

2293 0
Перші підприємства почнуть практично працювати на території індустріального парку у Львові вже з 2015 року. Загалом тут заплановано створити від 6 до 10 тисяч робочих місць.

Про це розповів 13 травня в ефірі tvoemisto.tv начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль.

«За 3-5 років ми б хотіли побачити повністю заселений індустріальний парк у Львові. Останній рік-півтора ми займались всіма документальними процедурами зі створення парку, зараз ми на етапі вибору керуючої компанії», – сказав Сергій Кіраль.

У червні, з його слів, до Львова приїдуть представники голландської та іспанської компаній, які мають досвід управління індустріальними парками в країнах Європи та північної Африки. Вони зацікавлені проектом індустріального парку у Львові.

Оберуть управляючу компанію конкурсним шляхом. Переможець укладе з містом угоду про оренду землі індустріального парку на 30 років, а потім цю угоду затвердять на сесії міської ради.

«Завданням управляючої компанії буде розвивати парк відповідно до бізнес-плану, залучати кошти для діяльності парку, залучати інвесторів... Тут ми, як міська влада, зможемо долучати свої зусилля: законом це не заборонено і це наша спільна відповідальність», – пояснив чиновник.

Серед компаній, які могли б функціонувати у львівському індустріальному парку, зі слів Сергія Кіраля, є зокрема ті, які вже працюють у Львові і планують розширювати виробництво, шукають нові ділянки у місті.

«Компанії зі Сходу України також бачать Львів для себе безпечним місто для бізнесу. Це – ще одна категорія потенційних інвесторів. Крім того, є компанії, які працюють недалеко від кордонів України в Румунії, Болгарії, і яких вже не задовольняють існуючі там умови – рівень зарплати, операційні витрати на ведення бізнесу. І вони розглядають Україну як потенційне місце для перенесення бізнесу. З такими компаніями маємо певні домовленості», – сказав Сергій Кіраль.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!