Перші велосипедні світлофори встановлять у Львові

2361 0
До кінця листопада у Львові мають встановити перші світлофори для велосипедистів. З’явитись вони повинні на перехресті вулиць Чорновола – Хімічна та Коновальця – Мельника. Про це повідомив радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід.
whereismybike.org

whereismybike.org

Світлофори стоятимуть праворуч від велодоріжок й працюватимуть паралельно із основними, автомобільними, світлофорами.

Першим мають встановити світлофор на перехресті вулиць Мельника та Коновальця, який повинен з’явитись до середини листопада. За словами чиновника, потреба встановити світлофор виникла через велосипедну контр-смугу на вулиці Коновальця, рух якої йде назустріч односторонньому руху автомобілів.

«На тій частині Коновальця, де немає трамвайних колій, йде велосипедна контр-смуга, тобто рух велосипедистів йде проти руху автомобілістів. Для автомобілів це смуга одностороннього руху, тож у них потреби в світлофорі на перехресті немає. Натомість велосипедисти їдуть в протилежному напрямку. Коли вони під’їжджають на перехрестя, то не мають жодних засобів регулювання, на які б мали орієнтуватись. Для цього ми і встановлюємо там велосипедний світлофор», - пояснив Олег Шмід.

Світлофор, який має з’явитись на цьому перехресті вже купили, його вартість становить вісім тисяч гривень. Тому до середини листопада він має з’явитись на дорозі.

Читайте також: Коли нова велодоріжка з’єднає Рясне-2 із центром Львова

Також велосипедний світлофор після прокладання велодоріжки мають встановити на перехресті вулиць Хімічна – Чорновола. Він стоятиме на проспекті Чорновола та дозволятиме, перетнувши Хімічну, їхати прямо. Світлофор працюватиме не самостійно, а дублюватиме сигнали основного, автомобільного, світлофора.

Потреба у встановленні цього світлофора виникла через те, що вело доріжка на даному перехресті висунута приблизно на 10-15 метрів вперед, щоб велосипедисти змогли першими проїхати перехрестя. Таким чином, основний світлофор опиняється за їхніми спинами, його не видно. Всі сигнали основного, автомобільного, світлофора будуть абсолютно дублюватись велосипедним світлофором.

За словами Олега Шміда, така схема проїзду перехрестя є набагато безпечнішою, оскільки велосипеди виїжджають вперед і опиняються в полі зору водіїв авто, які повертатимуть на вулицю Хімічну. 

Джерело: zaxid.net

                                                                                                          Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!