Першу платну дорогу побудують зі Львова до Краковця

3389 0
На будівництво першого платного автошляху готуються оголосити тендер.
фото: Inspired

фото: Inspired

Першу платну дорогу в Україні планують побудувати зі Львова до кордону з Польщею. Про це повідомляє Укравтодор із посиланням на керівника Держагенства автомобільних доріг України Славоміра Новака.

«Сподіваюся, що вже цього року буде підписано перший договір про будівництво доріг на основі концесії. Першою концесійною дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, що сприятиме розширенню економічних зв'язків між Україною та країнами ЄС», – сказав Славомір Новак.

Читайте також: Рясне і Левандівку планують з’єднати новою дорогою

Імовірно йдеться про будівництво платної дороги «Львів – Краковець», яке анонсували ще 2015 року. Згідно з попередніми характеристиками, довжина планованої до будівництва дороги становитиме 84,4 км, вона матиме чотири смуги, орієнтовна швидкість руху – 120 км/год. Траса має оминати населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Як повідомив раніше у коментарі Tvoemisto.tv міністрі інфраструктури України Володимир Омелян, нині на будівництво першого платного автобану готуються оголосити тендер. Однак будувати її почнуть не раніше 2019 року

Читайте також: На Львівщині почали ямковий ремонт дороги «Самбір – Дрогобич»

Нагадаємо, наприкінці лютого в Україні ухвалили законопроект про платні дороги, згідно з яким, приватні компанії зможуть будувати автошляхи та брати за їхнє користування платню. У Міністерстві інфраструктури запевняють, що чинні автошляхи платними не стануть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!