Першу сцену сучасної драматургії відкриють у Львові в театрі Лесі Українки

2096 0
З кінця вересня у Львові відкриють нову театральну інституцію – Першу сцену сучасної драматургії «Драма.UA». Це – перша і, поки що, єдина в Україні постійнодіюча платформа для постановок сучасної драматургії, яка на постійній основі співпрацюватиме з Львівським драматичним театром імені Лесі Українки.

Театральний сезон Перша сцена «Драма.UA» розпочне ескізом вистави за п’єсою класика сучасної британської нової драми Сари Кейн «Підірвані» наприкінці вересня 2014 року.

Протягом театрального сезону 2014–2015 заплановані прем’єри вистав і сценічних читань за п’єсами відомих британських драматургів Марка Равенгілла та Полі Стенхем, білоруса Максима Доська, українки Наталі Ворожбіт, польки Малгожати Сікорської-Міщук тощо. Над постановками працюватимуть режисери з України та Європи.

Окрім вистав та читань Перша сцена сучасної драматургії «Драма.UA» стане місцем для реалізації міждисциплінарних проектів. Серед найближчих планів – відеопокази вистав «Театр на екрані», лекторій «Драма. Сучасне», спільні читання драматургії з глядачами «Драмгурток».

Проект реалізовується за підтримки Програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», Львівського драматичного театру імені Лесі Українки, програми Міністерства культури України «Взаєморозуміння». Ініціаторами створення проекту є Мистецька майстерня «Драбина» і управління культури Львівської міської ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!