Першим вбитим на Майдані був львів’янин Юрій Вербицький

1757 0
Сьогодні – восьма річниця з його викрадення та загибелі.
Фото: radio24.ua

Фото: radio24.ua

Згідно з останніми даними Державного бюро розслідувань першим убитим під час Революції Гідності був львівський активіст Юрій Вербицький, пише Українська правда. 

Зазначимо, що раніше першим загиблим вважали Сергія Нігояна. Крім того, вдалося встановити кожен підрозділ внутрішніх військ, а також спецпідрозділ «Беркут», які на момент вчинення кожного з цих вбивств перебували у безпосередній близькості та могли його вчинити з урахуванням висновків експертиз. 

Наразі не відкриті три вбивства – Нігояна, Жизневського і Вербицького, але слідчі встановили, що першим був Юрій Вербицький. Слідчі ДБР активізували роботу в цьому напрямку. 

Читайте також: Сьогодні - сьома річниця із викрадення та загибелі Юрія Вербицького

Нагадаємо, що 50-річного львівського науковця Юрія Вербицького, учасника Революції Гідності, закатували в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області у січні 2014 року. 

У період Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні та вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Від отриманих травм Юрій Вербицький помер.

У березні 2020 року правоохоронці затримали підозрюваного Сергія Мисливого, а у серпні 2020 року Слідчі Держбюро розслідувань завершили досудове розслідування про викрадення і вбивство євромайданівців Юрія Вербицького та Ігоря Луценка. Обох підозрюваних взяли під варту. Обвинувальний акт мали скерувати до суду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!