Перший український електромобіль планують випускати у Львові

2997 0
CoolOn – невелика комерційна модель вантажністю 1,5 тонни. Електрокар коштуватиме від 16 тисяч доларів.
Фото: autocentre.ua

Фото: autocentre.ua

Українську електровантажівку CoolOn можуть виробляти у Львові. Представники криворізької компанії Murmuration Technology, яка розробила електромобіль, відвідали Львів, аби знайти потужності для виробництва.

Як повідомляє Фокус, український електрокар CoolOn збираються почати випускати у 2022 році, тим паче що з 1 січня виробників електричної техніки звільнять від ПДВ. Спочатку планують збирати приблизно по 2000 CoolOn на рік і створити 120 робочих місць. Наразі авто проходить випробування.

Читайте також: Що заважає розвиватись електромобілям у Львові і як це змінити

У перспективі до 2024-2025 років обсяги виробництва збільшать до 20 тис. авто на рік. У Murmuration Technology збираються залучити 50 млн доларів інвестицій та збільшити штат до 600 осіб.

Для довідки

Український електромобіль CoolOn – комерційна модель вантажопідйомністю 1,5 тонни. Його розміри відносно невеликі: довжина – 5000 мм, ширина – 1700 мм, висота – 2100 мм. На першому етапі планують випускати по 2000 автомобілів на рік.

Електрокар розрахований насамперед для служб доставки та сервісу. У нього модульна конструкція, тобто на шасі, монтуються різні типи кузовів. CoolOn запропонують у двох версіях – потужністю 54 та 81 кінських сил. У першому випадку запас ходу становить 200 км, у другому – 300 км. Ціни стартують з 16 тис. доларів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!