Петро Порошенко на Львівщині оглянув нові гуртожитки для військових. Фоторепортаж

5325 0
У Старичах будують 8 гуртожитків для військовослужбовців за контрактом.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Президент України Петро Порошенко оглянув будівництво нових гуртожитків для військових-контрактників у Старичах на Львівщині. Перші приміщення мають здати у експлуатацію у листопаді-грудні цього року. Із 2019 року на території військового містечка планують почати будувати чотириповерхові будинки з квартирами-студіями для сержантів.

За словами радника президента Юрія Бірюкова, у цих гуртожитках надаватимуть службове житло для військовослужбовців за контрактом. Одне приміщення розраховане на 125 осіб. У одній кімнаті можуть жити 4-5 військових зі спільним холодильником, душем та ванною кімнатою. Для мешканців одного поверху є спільна кухня та їдальня.

«Всі пам’ятають, що таке казарми? «Взльотка» на 100,120, 200 людей, двоярусні ліжка, черговий. Можливість прийняти душ раз на тиждень. Чому? Бо так казав устав, частіше не можна. Можливість відпочити, особисте життя закінчувалося приліжковою тумбочкою», — сказав під час візиту у Старичі Петро Порошенко.

Загалом в Україні будують 184 гуртожитки. Тендерні процедури провели по всіх об’єктах, утім 16 угод із підрядниками довелось розірвати через недобросовісне виконання робіт. Одне двоповерхове приміщення для контрактників, за Словами Юрія Бірюкова, обійшлось державі у 13-15 млн гривень. 

Фото Вікторії Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!