Петиція про будівництво на вул. Вороного у Львові паркінгу замість готелю набрала пів тисячі голосів

2336 0
Тепер це питання мають розглянути депутати Львова.
фото: Google Maps

фото: Google Maps

На сайті електронних петицій до Львівської міськради мешканці вулиці Вороного, що у середмісті Львова, зареєстрували петицію про будівництво під №4 паркінгу та громадського простору замість готелю. За два тижні петиція набрала 509 голосів, яких достатньо для її розгляду на сесії ЛМР.

Автори петиції кажуть, що про будівництво готелю на Вороного ідеться вже понад три роки, але у березні цього року відбулися громадські слухання щодо розроблення детального плану території, обмеженої вулицями Вороного, Руданського, Ференца Ліста, Коперника, площі Міцкевича та проспекту Шевченка, на яких мешканці подали свої зауваження та пропозиції. Утім, управління архітектури ці зауваження не розглянуло, додають мешканці.

«Хіба у Львові бракує готелів? А паркінгу та відкритого громадського простору у центрі міста? Якщо петиція набере необхідну кількість голосів, її розглянуть на сесії ЛМР і депутати зможуть ухвалою задекларувати по вул. Вороного, 4 виключно паркінг з громадським простором, а не сумнівну комерцію. Тобто львів’яни врешті отримають паркінг в центрі. Він буде не приватний і більшу частину паркомісць не використовуватимуть гості готелю», – пояснюють свою ініціативу автори петиції.

Окрім того, кажуть вони, будівництво дозволяє потенційному забудовнику отримати комунальну земельну ділянку в історичному центрі Львова вартістю 2-3 млн доларів, абсолютно безкоштовно, без відкритого аукціону.

Читайте також: На вулиці Руданського у Львові понищили клумби з екзотичними багаторічниками

Автори петиції також говорять про те, що проектований готель на вул. Вороного, 4 перевищує допустиму висотність у історичному ареалі міста, а ділянка визначена, як паркінг, а не готель.

Додамо, на початку травня містобудівна рада погодила будівництво готелю на вул. Вороного, 4.

У липні 2018 року ЛМР затвердила детальний план території, обмеженої вулицями Вороного, Ференца Ліста, Коперника, Руданського та пл. Міцкевича, який передбачав будівництво готелю з підземним паркінгом на вул. Вороного, 4. Мешканці скасували його через суд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!