Петиція про демонтаж пам'ятника сину Моцарта і сліпий кобзар у центрі Львова. Головне за добу

1808 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Photo by Sasha Pleshco on Unsplash

Photo by Sasha Pleshco on Unsplash

Береги біля водоспаду кам'янка укріплюватиме фірма, яка там будуватиме котеджі. Маловідома фірма «СО Груп» виграла тендер на півтора мільйона від Сколівської міської ради на берегоукріплюючі роботи річки – неподалік водоспаду Кам’янка, що у національному природному парку «Сколівські Бескиди». Власники цієї ж компанії розпочали будівництво відпочинкового комплексу якраз на березі річки Кам’янка. І тепер біля майбутнього готелю укріплять береги коштом бюджету.

Біля Снопківського парку у Львові на місці гаражів побудують дві багатоповерхівки. У Львові на вулиці Кубійовича №2 і № 36, де зараз не впорядкована територія і розташовані старі гаражі, хочуть звести два багатоквартирні житлові будинки на 4 поверхи із мансардою. Потенційне будівництво хочуть вести, опираючись на Детальний план території площею 4 гектари на Кубійовича – Снопківській. 

Львівська мисткиня зареєструвала петицію про демонтаж пам'ятника сину Моцарта у Львові. Наталія Криничанка зареєструвала петицію до Львівської міськради про демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту, який встановили у Львові на площі Маланюка. 

У центрі Львова щоп’ятниці, суботи та неділі співає сліпий кобзар, лірник-бандурист Тарас Дороцький. Він грає на лірі та бандурі, яка йому дісталася зі зйомок фільму «Поводир». Зі струн його козацької старосвітської бандури лине неймовірна музика. Почути її можна тут.

Збіра України на Паралімпіаді здобула десяту золоту медаль.

Гарного Вам дня та вдалого тижня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!