Петиція про добудову моста через Наукову набрала необхідні голоси

2343 0
Петиція набрада понад 500 голосів. Тепер її мали б запроопонувати на розгляд депутатам.
Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

У Львові петиція про добудову моста через вулицю Наукову із продовженням трамвайної колії до вулиці Трускавецької набрала необхідні п’ять сотень голосів. Збір підписів розпочали 15 листопада 2021 року.

У зверненні автор пропонує добудувати міст через вулицю Наукову на продовжити трамвайну колію з вулиці Княгині Ольги до вулиці Трускавецької. Це, пояснює він, вирішить проблеми з транспортним сполученням у Франківському мікрорайоні, а зокрема на вулицях Науковій, Пулюя, Трускавецькій.  

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

«Проходження трамвайної колії по мосту унеможливлює суттєве уповільнення автомобільного руху по вул. Науковій, а також покращує безпеку руху, зокрема, для пішоходів та велосипедного транспорту. Також вищезгаданий мікрорайон активно забудовується багатоповерховим житлом, що призведе до кратного навантаження на транспортну інфраструктуру району», – пише автор петиції Юрій Мамчур.

Тепер петицію мають розглянути депутати міськради на пленарному засіданні. Якщо вони приймуть рішення на її підтримку, то це зобов’яже відповідні управління Львівської міської ради напрацювати план дій для втілення петиції.

Читайте також: На 56 ділянках у Львові планують реорганізувати рух

Додамо, що мікрорайон нині активно забудовують, чимало новобудов є на вулицях Княгині Ольги, Науковій, Трускавецькій. А у грудні 2021 року Львівська міська рада погодила масштабну забудову поблизу моста, на вулиці Княгині Ольги,120, де раніше був супермаркет «Арсен». Влітку торік заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк у коментарі Тvoemisto.tv розповіла, що ЛКП «Львівавтодор» має провести транспортне моделювання, після цього оберуть найбільш доцільний варіант, за яким реорганізують рух на цій ділянці. Нині міст використовують як парковку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!