Петиція про реконструкцію площі Довженка на Сихові зібрала 500 підписів

2074 1
Тепер депутати мають розглянути петицію на пленарному засіданні ЛМР.
фото: lvivforyou.com

фото: lvivforyou.com

Петиція про реконструкцію площі біля Центру Довженка, яка передбачає облаштування громадського простору, зібрала понад 500 підписів. Її зареєстрували 29 жовтня як відповідь на інцидент із активістами, які 26 жовтня на засіданні виконавчого комітету вимагали спорудити на Сихові пам’ятник героям Небесної Сотні.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

Її автор, співзасновник ГО «Кращий Сихів» Андрій Рущак запевняє, що петиція потрібна для прискорення процесу будівництва громадського простору, конкурс на який провели у квітні та обрали переможцем проект «Групи 109».

Громадський простр, який пропонують облаштувати

За словами автора петиції активіста ГО «Кращий Сихів» Андрія Рущака, у 2016 році серед мешканців Сихова провели опитування щодо оновлення площі біля кінотеатру. Тоді сихівчани висловилися проти спорудження тут меморіалу Небесній Сотні. Крім цього, опитування показало, що більше, ніж пам’ятник, кому би його не встановили, люди не хочуть бачити на площі кіоски та продаж алкоголю.

Він додає, що організація не раз намагалася піти на діалог з активістами, які вимагають встановлення меморіалу. Втім, за словами Андрія Рущака, зустрічі постійно переносилися, а з поведінки активістів можна зробити висновок, що вони не налаштовані на діалог із мешканцями, а тільки на діалог з обласною радою.

Читайте також:  «Активістський» меморіал Небесної Сотні на Сихові: чому архітектори проти

«Обласна влада зверталася до міської з вимогою забезпечити реалізацію альтернативного проекту. Це все було би смішно і на це можна було би дивитися як на політичну боротьбу, але є два моменти. По-перше, приймаються рішення, від яких залежить, як виглядатиме центральна площа одного з найбільш житлових масивів Львова. По-друге, маніпулюють пам’яттю Героїв Небесної Сотні. Ми зайняли активну позицію і хочемо показати, що навіть політична боротьба має певні межі і не повинна зачіпати важливі для міста та для всієї країни теми», – каже він.

Наступна зустріч сихівчан, активістів та влади має відбутися 6 листопада. Під час зустрічі сторони планують обговорити проект використання площі біля кіноцентру імені Довженка. Петицію ж мають розглянути на найближчому пленарному засіданні Львівської міської ради.

6 Листопада, 2018 18:09
Аня Вважаю, що пам'ятник там не потрібен, а ось місце для вітпочинку так, фонтан, щось для активу, бо літом на Сихові нудно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!