Петиція про розмороження проекту львівського метрополітену набрала необхідні голоси

3496 1
Тепер звернення має розглянути міська рада.
Фото: krakownanowo.pl

Фото: krakownanowo.pl

Петиція про повернення до проекту львівського метрополітену зібрала понад пів тисячі необхідних голосів. Тепер її мають розглянути депутати ЛМР. 

«Зважаючи на перевантаженість Львова, затори та велику кількість громадського, приватного транспорту, пропоную розморозити проект львівського метрополітену. На мою думку, він має право на життя. Враховуючи сучасні технології, це буде набагато легше провести, ніж 25 років тому. Тому я прошу його розморозити і хоча б до 2022 року почати будівництво»,­ – зазначає автор петиції Василь Лозовий.

Читайте також: На площі Митній розмалювали підземний перехід у стилі львівського метро. Фото

Додамо, що ідею підземного трамвая у Львові почали реалізовувати наприкінці 1980-х років. Метро мало пролягати через центр Львова та сполучати Підзамче, район Снопківської, Сахарова та Наукової.

Першу вентиляційну шахту почали зводити біля палацу Потоцьких, що спричинило пошкодження довколишніх будівель. Після цього реалізацію проекту зупинили. Чинний генеральний план відновлення метро не передбачає, як і Інтегрована концепція розвитку, яку презентують у Львові восени. Нинішні тенденцій містопланування передбачають пріоритет електричного наземного громадського транспорту.


Читайте також:
15 Червня, 2019 18:16
666 ... при сотворінні отаких "петицій" їхні автори не розказують , де шукати(знайти) оте "джерело надходжень грошей" на їхні забаганки ... цікаво було б взнати , скільки сплачують в бюджет оті підписанти усі разом ... а тим , хто викладає ці забаганки на шпальти ЗМІ , не завадило б поцікавитись , скільки вартує тільки проектна документація на отаке будівництво ... а не пускати круги по воді , коли хтось ( молодий ,але ж мудрий) такою ось петицією пер.дне ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!