Петиція про відкриття кабінету освідування водія зібрала понад тисячу підписів

1984 0
Тепер її мають розглянути депутати Львівської облради.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Петиція про відновлення роботи кабінету огляду водіїв на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння набрала необхідні для розгляду тисячу підписів. Тепер її мають розглянути депутати Львівської облради.

Петицію зареєстрував активіст Pitbull Lviv Микола Ільчук. У описі петиції йдеться, що у 2017 році у Львівському обласному наркодиспансері закрили кабінет огляду на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння на вул. Науковій, 49. Із того часу у Львові діють два кабінети огляду: у лікарні швидкої допомоги та у 8-й клінічній лікарні.

Читайте також: Одного дня буде вже пізно або Чому Львову треба кабінет освідування нетверезих водіїв

«За даними патрульної поліції у Львові у 2018 році зафіксували 2815 випадків нетверезого водіння. Якщо водій, відмовляється від огляду на стан алкогольного сп’яніння, правоохоронці відвозять такого його до медзакладу. У лікарні у порядку загальної черги у травмпункті очікують на прийом лікаря. Огляди на стан наркотичного сп’яніння не виконують у цих лікарнях взагалі та реактивів для проведення лабораторних досліджень на визначення наркотичних засобів, відповідно, немає», – каже автор петиції.

Тож скласти адміністративні матеріали на водія з ознаками наркотичного сп’яніння у Львові та області не можливо. У червні активісти також пропонували відновити кабінет огляду на стан наркотичного та алкогольного сп’яніння. Очільник ЛОДА Маркіян Мальський під час відкритого інтерв’ю Tvoemisto.tv сказав, що відкрити кабінет освідування можуть упродовж місяця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!