Петиція про відкриття крематорію у Львові набрала необхідні пів тисячі голосів

3613 1
Тепер її мають розглянути депутати ЛМР на одному з планерних засідань.
Ілюстративне фото: Guide Kyiv City

Ілюстративне фото: Guide Kyiv City

Петиція про відкриття крематорію у Львові набрала необхідні пів тисячі голосів. Її зареєстрували 18 червня. Тепер її мають розглянути на одному з наступних пленарних засідань ЛМР та, якщо її підтримають, розробити дорожню карту для впровадження.

Читайте також: У Львові відкриють крематорій для тварин

Автор звернення Андрій Ходань пропонує подбати про альтернативний шлях поховання – кремацію, оскільки через збільшення населення, збільшується кількість померлих.

«Наявні в місті кладовища переповнені, площі, які вони займають, використовують неефективно. На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць. Багато могил покинуті або недоглянуті. Натомість будівництво пам'ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів'ян», – йдеться в петиції. 

За словами автора, кремація та облаштування на кладовищах відведених місць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ покращать ситуацію та полегшать багатьом львів'янам процес прощання з померлими й догляду за місцем поховання.

Читайте також: До Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію

Нагадаємо, раніше у Львові створили робочу групу, яка має визначити доцільність будівництва крематорію. Навесні з ініціативою розширення площ для поховання у Львові виступила депутатка Юлія Гвоздович. 



Читайте також:
14 Серпня, 2019 13:41
1 Тепер саме головне, щоб "ритуальний" бізнес не ставив "палки в колеса". Хтось "жирує" на цьому бізнесі, а людина мусить віддавати немалі гроші, і не враховують що люди втрачають близьких.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!