Петиція про заборону будівництва готелю біля Парку культури зібрала необхідні 500 підписів

2281 0
Активісти вимагають скасувати містобудівні умови та обмеження на забудову земельної ділянки на вул. Лижв’ярська, 1
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Петиція про скасування містобудівних умов та обмежень на забудову ділянки на Лижв’ярській, 1, де збираються будувати готель, зібрала необхідні 500 підписів.

Читайте також: Гнучкі межі. Чи загрожує щось парку культури і відпочинку у Львові

Автор петиції голова ГО «Ідея нації» Остап Стахів каже, що будівництво ймовірного готелю мережі Hilton хочуть вести на території колишнього Стрийського цвинтаря, де хоронили людей ще з кінця XIX століття.

Тепер петицію мають розглянути під час пленарного засідання ЛМР, і, якщо її підтримають, розробити дорожню карту для впровадження.

Додамо, що згідно з даними системи Youcontrol, керівником та засновником ТОВ «Апартготель» є Роман Попко, а в минулому його співвласниками також бути Ростислав Заремба і Степан Стойко. Роман Попко також є співвласником кількох компаній мережі Avalon, що також належать львівському бізнесмену та депутату ЛМР Григорію Козловському. Ростислав Заремба має кілька будівельних компаній, зокрема ТОВ «Аурум-сіті» та ТОВ «Парк Арена», а також є керівником і співзасновником ФСК «Львів», інший засновник якого — депутат ЛМР Петро Адамик. Степан Стойко також має кілька фірм, що займаються, зокрема, орендою майна та правовою і фінансовою допомогою.

ТОВ «Парк Спейс» стало власником ділянки на Лижв’ярській, 1 у листопаді торік. Ще 23 липня ця компанія називалася ТОВ «Авалон Сервіс-Комфорт», а заснована вона була лише минулого липня ТОВ «Авалон Інкомпані» та АТ ЗНВКІФ «Адамант».

Читайте також: Спочатку межі парку, потім готель. Чи буде у Львові Hilton та до чого тут ЮНЕСКО

Нагадаємо, ТзОВ «Апартготель» купило земельну ділянку на вулиці Лижв’ярській, 1, між Стрийським парком та Парком культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, за 18 млн грн, а у 2016 році компанія отримала містобудівні умови та обмеження для реконструкції будівель на цій ділянці з пристосуванням під готель. Тоді йшлося про висоту 34 м.

Навесні цього року міський голова Львова під час виконкому сказав, що у Парку культури планують збудувати готель всесвітньої мережі Hilton. Згодом з’ясувалося, що висота готелю сягатиме 72 м, що спровокувало обурення серед мешканців. Забудовник неодноразово намагався внести зміни до рішення виконавчого комітету та змінити максимально дозволену висоту, втім під час одного з останніх засідань виконкому компанії запропонували провести міжнародний архітектурний конкурс.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!