В Україні вимагають заборонити концерти російських артистів. Петиція назбирала голоси

1064 0
Ініціатором створення петиції є український шоумен та продюсер Ігор Кондратюк.
Фото: Главред

Фото: Главред

Петиція про заборону концертів російських артистів в Україні до того часу, поки країна-агресор не поверне Україні контроль над Кримом та над східними кордонами, назбирала необхідні 25 тисяч голосів. 

Ініціатором створення петиції є український шоумен та продюсер Ігор Кондратюк.

«Для мене дико і безчесно, що на 8-му році війни в Україні НЕ заборонено гастролі російських артистів. Людей, які вдають, що вони «внє палітікі», виступаючи при цьому в Росії перед вбивцями українців, а, приїжджаючи сюди – перед їхніми жертвами. Переважна більшість російських артистів або відкрито підтримують агресію Кремля і імперську істерику під назвою «кримнаш», або відвідують окупований Крим, порушуючи українські закони, або тихо мовчать, тобто по суті – теж підтримуючи війну з Україною», – повідомив у Facebook Ігор Кондратюк.

Будь-які схвалення чи дозвіл виступів в Україні до повернення Криму та контролю за східними кордонами, на думку автора, є нонсенсом і колаборацією з агресором.

«Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим – підтримали – окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії», – йдеться у петиції.

Водночас, додає Ігор Кондратюк, виключення для заборони можуть мати ті російські артисти, хто публічно виступив проти російської агресії, додає автор петиції, як-от письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

Переглянути петицію можна за посиланням

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!