Петиція про заборону перевезення кінними каретами у центрі Львова зібрала необхідні голоси

1710 0
Авторка петиції вимагає забрати з центру міста каретні послуги.
фото ігоря зінкевича

фото ігоря зінкевича

Петиція про заборону перевезення кінними каретами у центрі Львова зібрала необхідні пів тисячі голосів. Тепер її мають розглянути депутати ЛМР на одному з наступних пленарних засідань.

Петицію зареєстрували після того, як 2 листопада невідомі запустили салют на проспекті Свободи, що сполохало коней, які возять туристичні карети у Львові. Коні налетіли на лавку, де сиділа дівчина. Через інцидент одну кобилу довелось усипити, а дівчинку з травами госпіталізували до ОХМАТДИТу й лише нещодавно виписали. Після цього діяльність карет у Львові на тиждень призупинили.

«Це не єдиний трагічний випадок, що пов'язаний з подібними розвагами та атракціонами з залученням коней чи під час катання на кінних каретах», – каже авторка петиції Андріана Байло та наводить щонайменше чотири випадки, коли карета з кіньми зіткнулася з авто, а у 2011 році в центрі Львова кінь помер від спеки. 

Вона додає, що якщо міська влада дозволяє такі розваги, то мають бути жорсткі правила розваг, обмеження територіальні та у часі, а також безпека та захист для людей в зонах розваг. Також авторка петиції вимагає перевірити видані дозволи на катання у центрі міста та обмежити перевезення в центрі, розробити правила послуг із кіньми та визначити більш безпечні локації, а також притягнути до відповідальності тих, хто попри заборону використовує піротехніку в публічних місцях.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!