Петиція про заборону вручення повісток на вулиці зібрала необхідну кількість підписів

2581 0
Тепер петицію має розглянути президент України.
ФОТО: VSIM.UA

ФОТО: VSIM.UA

Петиція про заборону вручення повісток на вулиці, блокпостах та інших громадських місцях зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент України Володимир Зеленський.

Зазначимо, петицію було зареєстровано 29 червня і за понад два тижні вона зібрала необхідну кількість підписів українців. Автор документа Ігор Негозя просить розглянути можливість заборонити на законодавчому рівні видавати повістки на блокпостах, АЗС, вулиці тощо, а також оприлюднити та оновлювати інформацію про хвилі мобілізації.

«Зараз багато охочих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, тому що багато людей набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал меншим. Користуючись відсутністю інформації про черговість, зараз трапляються порушення у процесах видачі повісток, коли вони були без прізвищ підписані з печатками та заповнені вже на місці», — йдеться в описі до петиції.

Нагадаємо, вручення повістки на вулиці або на блокпосту не суперечить закону, а за неявку до військкомату без поважних причин передбачено адміністративне покарання. У центрі протидії дезінформації при РНБО спростували фейки щодо вручення повісток чоловікам під час загальної мобілізації. Зокрема, згідно з чинним законодавством, громадяни України отримують повістки про призов на військову службу не лише за місцем проживання, роботи, а й на вулицях або ж на блокпостах. Такий формат не суперечить закону.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!