Петиція з вимогою повернути електронне декларування зібрала необхідні голоси

804 0
Петиція набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч підписів.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Петиція з вимогою відновити декларування статків посадовців та депутатів зібрала необхідні 25 тисяч підписів. У січні її зареєстрував Олексій Гриценко. Тепер звернення має розглянути президент Володимир Зеленський.

«Поки українські воїни віддають життя за Батьківщину, серед чиновників лишаються ті, хто дозволяє собі займатися корупцією. Під час війни держава має швидко виявляти та карати таких осіб. Як це сталося із затриманим НАБУ і, як наслідок, звільненим заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України та багатьма іншими чиновниками, які стали фігурантами антикорупційних розслідувань за останній час. Важлива передумова для виявлення корупціонерів – відновлення електронного декларування публічних службовців»– йдеться в зверненні.

Читайте також: Серед тих, хто робив подання на скасування е-декларування, є нардеп із Львівщини

На його думку, свого часу запровадження електронного декларування публічних службовців стало одним із вагомих успіхів антикорупційних реформ в Україні. Завдяки цьому антикорупційні органи та громадськість змогли виявити десятки службовців із незаконно набутими статками. Із березня 2022 року публічних службовців в Україні звільнили від обов’язку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

«Відновивши декларування, влада продемонструє свою нетерпимість до проявів корупції під час воєнного стану. Усі, хто на своїх посадах у часи війни дозволяє собі красти державні кошти, а не працювати для перемоги держави, – мають бути виявлені та понести відповідальність. Подані декларації службовців допоможуть у цьому», – додав він.

Читайте також: Назад у 1991 рік. НАЗК закриває реєстр електронних декларацій

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд арештував ймовірного організатора надання хабаря ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з альтернативою внесення застави 100 000 472 грн. А для колишнього ексзаступника Василя Лозинського обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!