Петицію про ліквідацію виділених смуг на проспекті Чорновола у Львові не підтримали

4268 0
Петиція зібрала необхідні пів тисячі підписів за три дні.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Депутати ЛМР не підтримали петицію про ліквідацію виділених смуг громадського транспорту на проспекті Чорновола. За відповідне рішення проголосували лише 19 депутатів.

Читайте також: Чи працюють виділені смуги на Чорновола у Львові. Відео з дрона

За словами автора петиції Андрія Боднаря, він за те, щоб у Львові будували виділені смуги, втім не за рахунок смуг для приватних авто. За його власними спостереженнями, автівки почали значно довше простоювати у заторах після того, як на проспекті з’явилися смуги для автобусів та тролейбусів. Він просив тимчасово ліквідувати смугу, доки не відкриють після ремонту вулицю Замарстинівську, яка значно розвантажить проспект Чорновола.

За дослідженнями, які проводили у ЛКП «Львівавтодор», автобуси виділеною смугою тепер їдуть на 4-5 хв. швидше від кільця Липинського – Чорновола.

Читайте також: Громадський транспорт у заторі нікому не треба Або навіщо Львову виділені смуги

Додамо, що петиція зібрала необхідні пів тисячі підписів за три дні. Виділені смуги для громадського транспорту на проспекті Чорновола облаштували цього року на двох ділянках: від кільця на Липинського до вул. Під Дубом та від вул. Під Дубом до Городоцької. Крім цього, міська комісія з безпеки дорожнього руху також погодили виділені смуги й від кільця на Липинського до Варшавської. Це рішення перебуває на погодженні в поліції.

Додамо, що виділені смуги для громадського транспорту мають з’явитись й на інших вулицях Львова.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!