Pfizer та BioNTech починають випробування третьої дози Covid-вакцини

2032 0
Таким чином, планують відвищити імунітет людини проти нових штамів Covid-19
Фото: Львівський обласний центр громадського здоров

Фото: Львівський обласний центр громадського здоров'я

Американська компанія Pfizer разом з німецькою корпорацією BioNTech заявили про плани розпочати випробування третьої дози вакцини з метою посилення імунітету людини проти нових штамів  Covid-19. Про це йдеться в документі, оприлюдненому на сайті BioNTech у четвер, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Алергіків стає більше. Як вчасно діагностувати та лікувати алергію

«Pfizer побачили обнадійливі результати в поточному дослідженні щодо введення третьої, бустерної, дози вакцини BNT162b2. Попередні дані випробувань демонструють, що бустерна доза, яка вводиться через шість місяців після другої дози, має стабільний профіль засвоєння», – зазначається в документі.

При цьому вказується, що третє щеплення викликає високі титри нейтралізації, в тому числі Beta-штаму коронавірусу, які «у п’ять-десять разів вищі, ніж після двох основних доз».

Компанії планують оприлюднити точні дані незабаром, а також подати результати досліджень до американського і європейського регуляторів – FDA та EMA - впродовж наступних тижнів.

Читайте також: П'ять годин під дощем. Як у вихідні люди вакцинувалися на «Арені Львів»

Водночас зазначається, що хоча третя доза вакцини BNT162b2 і зберігає «найвищий рівень захисної ефективності» проти всіх наявних штамів, компанії розробляють оновлену версію вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, націлену на повний спайковий білок штаму Delta.

Перша партія такої вакцини вже виготовлена для випробування на заводі BioNTech у Майнці, Німеччина. Компанії планують розпочати клінічні дослідження у серпні.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!