Pfizer заявила про ефективність вакцини для дітей віком від 5 до 11 років

1569 0
Наразі вакцина доступна дітям від 12 років.
Фото: freepik

Фото: freepik

Компанія Pfizer заявила про дієвість і безпечність вакцини проти коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років. Про це повідомили у інформаційному агентстві Associated Press.

Читайте також: Портрет хворого на коронавірусу. Що змінилося на Львівщині

«Вакцина, створена компаніями Pfizer спільно з BioNTech, наразі доступна для всіх від 12 років і старше. Однак, діти повертаються до школи, а штам коронавірусу «дельта» дуже заразний, тому може спричинити стрибок хвороби серед дітей»– йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що під час дослідження компанія щеплювала дітей віком від 5 до 11 років неповною дозою вакцини від коронавірусу – лише третиною від звичайної дози. Антитіла для боротьби з вірусом у дітей вироблялися після другого щеплення на такому ж рівні, як у вакцинованих людей від 12 років.

«У дітей тимчасово спостерігалися побічні ефекти, зокрема біль у руках, лихоманка та слабкість», – зазначив віцепрезидент компанії Pfizer доктор Білл Грюбер.

Компанія планує подати результати випробувань до Управління продовольства у медикаментів США та інших регуляторних органів для того, щоб отримати дозвіл на щеплення дітей віком від 5 до 11 років.

Читайте також: В Україні дозволили вакцинацію дітей від 12 років. Умови та особливості

Нагадаємо, що вакцинацію дітей від 12 років в Україні дозволили в кінці липня цього року.

Вакцинацію дітей дозволили у таких випадках:

  • якщо дитина має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після Сovid-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації
  • для об’єднання сім’ї виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти Сovid-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію
  • виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від Сovid-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію
  • є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або  сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти Сovid-19
приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!