Під час будівництва Фабрики повидла у Львові виявили маскарон XIX століття

5504 0
Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення.
Фото: Богдан Ємець

Фото: Богдан Ємець

У процесі будівельних робіт на Фабриці повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького,124, реставратори натрапили на гіпсовий маскарон. 

«Під час роботи з дахами ми неочікувано натрапили на цей гіпсовий маскарон. Скульптура декілька століть залишалась прихованою від людського ока, оскільки на місці цієї стіни спорудили добудову, коли розширювали приміщення фабрики», – повідомили у Jam Factory Art Center.

Маскарон зняли і планують зберегти і використати в інтер'єрі артцентру.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року у Львові погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького,124. Частина об’єкту є пам’яткою архітектури місцевого значення, фасад будівлі вежі планують реставрувати.

Реконструкцію колишньої фабрики спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького інвестував швейцарець Гаральд Біндер. Її перетворять у некомерційний культурно-мистецький центр із галереєю, театром, внутрішнім двориком, кафе та іншими громадськими приміщеннями. Виставковий простір матиме рухомі стіни. У блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії. 

Будівля Артцентру – унікальний приклад фабрики, збудованої у модерністському неоготичному стилі наприкінці ХІХ століття.

Фото: Богдан Ємець


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!