Під час карантину третина львів'ян не працює. Дослідження

1780 0
Ще для третини робочий режим не змінився.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

КУ Інститут міста оприлюднила результати соціологічного дослідження «Львів карантинний», що проводилось у квітні, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: На Львівщині понад 18 тисяч безробітних

Так, за результатами дослідження, 59% львів’ян продовжують працювати під час карантину. Серед них 32% продовжують працювати у звичному режимі, переважно це працівники підприємств, робота яких життєво необхідна для міста.

Ще 35% львів'ян перейшли на роботу в дистанційному режимі. Із тих, хто працює, 82% є найманими працівниками, 11% є приватними підприємцями та власниками бізнесу, а ще 7% – фрілансерами.

Водночас 33% не працюють зовсім.

«Люди навчилися працювати дистанційно, і ми вважаємо, що це має залишитися надалі, після зняття карантинних обмежень. Віддалена робота суттєво зменшує ризик захворювання і послаблює навантаження на транспортну інфраструктуру», – прокоментував директор КУ Інститут міста Олександр Кобзарев.

Читайте також: Вижити в час карантину. Як допомагають бізнесу і наскільки це ефективно

Дослідження проводилось соціологічною агенцією Fama на замовлення Інституту міста впродовж 7-12 квітня методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової однощаблевої вибірки. До вибірки увійшли 1200 мешканців Львова віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,8%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!