Під час «карантину вихідного дня» ресторани зможуть працювати лише на виніс

3660 0
Відповідне рішення має ухвалити Кабінет міністрів.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Через стрімке поширення коронавірусної хвороби в країні МОЗ ініціює посилення карантинних обмежень.

Міністерство пропонує запровадити жорсткий карантин вихідного дня, щоб у суботу та неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки (зокрема ветеринарні), транспорт та автозаправки. 

Читайте також: Карантин вихідного дня для ресторану – це як ампутувати ноги, але по шию

Заклади громадського харчування, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, зможуть працювати виключно на виніс.

Міністерство рекомендує заборонити на вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних закладів тощо, щоб мінімізувати контакти і розірвати ланцюг передачі вірусу.

Відповідне рішення має ухвалити Кабінет міністрів.

Додамо, що в Україні станом на сьогодні підтвердили 469 018 випадків коронавірусної хвороби, з них 8 687 за останню добу. Померли за учорашній день 115 осіб, а 2 277 вилікувалися.

Читайте також: У ЛОДА кажуть, що «карантин вихідного дня» допоможе розірвати ланцюг зараження Covid-19

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. МОЗ також вирішило пропонувати повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину. При цьому у відомстві хочуть дозволити функціонування дитсадків у «червоній» зоні, а також дати можливість учням початкових класів відвідувати школу. Учнів 5-11 класів у міністерстві рекомендують відправляти на дистанційну освіту. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!