Політична реклама

Під час круїзів українці не повинні віддавати свої паспорти, - МЗС

1406 0
Міністерство закордонних справ України повідомляє, що витребування паспортів у громадян України під час круїзів не відповідає міжнародним нормам. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, коментуючи ситуацію, коли в українських громадян під час круїзу на судні Costa Concordia забирали паспорти.

"Така ситуація, я маю на увазі витребування паспортів у громадян України, які перебувають у круїзі, не передбачена жодними міжнародними документами", - сказав дипломат, додавши, що МЗС провело відповідну перевірку.

За даними МЗС, подібна практика поширена на деяких круїзних суднах у різних країнах світу. Дікусаров заявив, що на судні Costa Concordia рішення забрати паспорти у громадян пострадянських країн, зокрема, українців, прийняв капітан судна для тимчасового зберігання на ресепшині або в сейфі судна.

Він зазначив, що мотиви такого рішення МЗС незрозумілі. "Тут необхідно розбиратися", - заявив він. "Наші громадяни мають повне право відмовитися здавати свої паспорти, тим більше, що круїз передбачає захід судна в порти різних країн, і людина не може залишити судно без документа, що посвідчує її особу", - сказав дипломат.

За словами Дікусарова, це може робитися з метою безпеки, щоб людина не втратила паспорт. "Якщо виникає ситуація, коли громадянам України пропонується віддати паспорт, то можна відмовитися, а потім, після повернення в Україну, звернутися до МЗС з відповідною заявою, щоб ми володіли інформацією, де, як і за яких обставин це відбулося", - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що постраждалі на Costa Concordia українці можуть сподіватися на 50 тисяч євро як компенсацію за моральну шкоду.

Джерело: "Новинар"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!