Під час реконструкції на Замарстинівській зріжуть всі дерева та висадять нові

3951 0
Між деревами облаштують паркувальні кишені.
фото: Ганна Аргірова

фото: Ганна Аргірова

За рекомендацією екологів на вулиці Замарстинівській зріжуть усі дерева. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич.

Читайте також: Як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції. Схема

«До нас час від часу звертався підрядник ТзОВ "Онур". Під час робіт працівники натрапляли на високорослі дерева, коріння яких пошкоджують під час заміни мереж, що загрожує їхньому подальшому існуванню», – каже він.

Після цього, за його словами, на місце виїхали екологи і виявили, що всі дерева мають непривабливий вигляд, пошкоджені омелою та іншими хворобами.

Читайте також: Різати не можна пересадити. Хто у Львові може зрізати дерева

«Тому всі дерева підлягають знесенню, а на їхньому місці насадять нові, між якими облаштують паркувальні кишені. Дизайнери проектувальника мають вирішити, яким чином їх насаджувати, аби не заважати комунікаціям», – говорить Євген Калитич.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівавтодор», проект передадуть на коригування, під час якого визначать місця для насадження нових дерев.

Додамо, що на вулиці мають замінити колектор, комунікації, прокласти трамвайні колії та замостити вулицю бруківкою. Частково використають ту, яка була на цій вулиці під асфальтом. Це, за словами Євгена Калитича, приблизно 30%. Решту вулиці замостять бруківкою, яку демонтують під час реконструкції вулиці Богдана Хмельницького.

Читайте також: Як будуть реконструювати площу Двірцеву. Етапи робіт

Нагадаємо, вулицю Замарстинівську закрили для проїзду електротранспорту у грудні 2017 року. Взимку торік провели тендер на підрядника, яким стало ТзОВ «Онур Конструкціон». Вартість робіт становить 84,47 млн гривень.

Частину вулиці закрили для проїзду транспорту на початку березня, а наступного дня почали підготовчі ремонтні роботи — зняли дорожнє покриття, демонтували колії та електричні опори. Наприкінці квітня на вулиці зупинили роботи, а проект відправили на доопрацювання через виявлені пливучі ґрунти. Нині ремонт триває на ділянці від Липинського до Східної.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!