Під час реконструкції вулиці Бандери у Львові пошкодили дерева

3996 0
Ці дерева не підлягали заміні або зрізці під час реконструкції вулиці.
фото: зручне місто

фото: зручне місто

Під час реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові підрядна організація пошкодила дерева, які не підлягали ані зрізці, ані заміні. Про це під час брифінгу вчора повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Зараз кожне дерево є у такому дерев`яному футлярі. Сьогодні ми розуміємо, що навіть, коли важка техніка проїжджає по кореневій системі, – це може завдавати проблем для розвитку цього дерева», – каже він.

Читайте також: Вулицю Бандери у Львові передумали замощувати римським каменем. Відео, Фото

За його словами, під час ремонту пошкодили дерева, через що підрядник отримав зауваження.

«Підрядник отримав серозні зауваження і всі, хто технологічно порушував проблему, були депремійовані зі сторони робітників. Керівники таких команд не давали, так часто працівники спрощують собі життя», – прокоментував Андрій Садовий.

Як уточнила в коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, ці дерева не підлягали заміні або зрізці протягом реконструкції вулиці. Однак оскільки є повідомлення про те, що пошкоджене коріння, то на об’єкт для перевірки скерують відповідну інспекцію.

«Ми знаємо про пошкодження дерев і підрядник має нести відповідальність», – додала вона.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. оновлено

Фото Тараса Целюха/Гаряча лінія міста Львова

Водночас у мережі з'явилася ще низка дописів від львів'ян про те, що зрізка дерев продовжилася. Йдеться як про марковані, які планували зрізати, так і немарковані. 

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Нагадаємо, 24 березня, на вулиці Степана Бандери у Львові, зокрема на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА, розпочали ремонт. Її планують відкрити для проїзду у другій половині липня. У червні підрядник мав розпочати ремонт на третій ділянці дороги від вул. Героїв УПА до вул. Антоновича. Також у липні-серпні планують відремонтувати частину дороги на вул. Городоцькій, там замінять трамвайну розворотну плиту.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!