Під час сутичок у Львові постраждали працівники Нацгвардії

2590 0
Сьогодні, 9 червня, у Львові на площі Ринок відбулись сутички між активістами, які протестують проти бездіяльності мера, та Національною гвардією. Як повідомила Tvoemisto.tv речник ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, у результаті сутички постраждали два представники Нацгвардії.
фото: facebook.com

фото: facebook.com

«Два представники Нацгвардії отримали тілесні ушкодження. Звернень про пошкодження від громадян наразі до поліції не надходило», – прокоментувала Світлана Добровольська.

Як повідомив керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковник Олег Тіхов, газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали.

«Під час сутички кілька бійців Нацгвардії отримали легкі тілесні ушкодження», – заявив керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України, підполковник Олег Тіхов.

Наразі на площі Ринок сутички вже завершились. За фактом сутичок у Львівській міськраді поліція відкрила кримінальне провадження. Як повідомила Tvoemisto.tv речник ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, відкрито провадження за ч.3 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Як повідомляло Tvoemisto.tv  раніше на площі Ринок зібрались пікети родичів бійців АТО, зоозахисників щодо діяльності ЛКП «Лев», працівників Привокзального ринку і простих львів’ян за бездіяльність міського голови у питанні Грибовицького сміттєзвалища, що призвело до пожежі та загибелі рятувальників. Відповідно, біля міської ради діє посилена охорона.

Уже відбулась перша сутичка із застосування сльозогінного газу.

Tvoemisto.tv  львів’янам та гостям міста радить оминати площу Ринок

У той ж час «Вголос» інформує, що депутати міськради готові до діалогу із громадою і готові кожному охочому надати можливість виступити у сесійній залі. Частині активістів таки вдалося зайти у раду. 

Як інформує прес-служба міськради, секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило оголосив про закриття сесії. Депутати не розглянули жодного питання.

«Також у сесійній залі виникла сутичка, яку спровокували депутати від ВО «Свобода», - йдеться у повідомленні прес-служби

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!