Під Львівською міськрадою протестують велосипедисти та працівники поліклініки на Мазепи

8367 0
Велосипедисти вимагають нових доріжок, а працівники поліклініки – чітких гарантій повернення приміщення.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Під Львівською міською радою, де сьогодні відбувається чергова сесія, відбуваються протести Львівської асоціації велосипедистів та працівників поліклініки на Мазепи.

Зокрема, велосипедисти скаржаться на те, що в бюджеті розвитку на цей рік не закладено жодних коштів на нові велодоріжки. Також не буде продовжено будівництво тих, які вже розпочалися, зокрема на вулиці Чорновола. Також йдеться про нову доріжку на вулиці Сяйво. 

Вони хочуть, щоб в місті розвивалася велосипедна інфраструктура, оскільки це напряму впливає на безпеку в місті.

Натомість протестуючі працівники поліклінічного відділення вулиці на Мазепи, 25 заявили, що подавали у Львівську міську раду заявку на мирний протест, але їм через карантинні обмеження не дозволили її провести.

За словами працівниці цього закладу, нині до Львівської міської ради прийшла ініціативна група, щоб передати своє звернення до міського голови Андрія Садового та депутатів щодо подальшої долі цієї поліклініки. Ці звернення вони передали через директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка.

Читайте також: Працівники поліклініки на Мазепи пояснили, чому протестують проти Covid-шпиталю

Зокрема, ініціативна група вимагає, щоб був юридичний документ, який гарантує, що приміщення поліклініки, які передають лікарні швидкої допомоги, пізніше повернуть. Вони вкотре наголосили, що не проти розгортання тимчасового госпіталю, але хочуть мати чіткі гарантії.

Нагадаємо, 23 березня у Львові протестувальники, мешканці, яких обслуговують у поліклініці на Мазепи, перекривали дорогу на цій вулиці.

Перший заступник міського голова Андрій Москаленко тоді пояснив, що поліклініка на вулиці Мазепи, 25 залишиться комунальною міською поліклінікою. За його словами, рішення про переведення на баланс приміщень зроблено, щоб Лікарня швидкої допомоги, на базі якої розгортають тимчасовий шпиталь, юридично мала змогу розпочати роботи і могла підводити кисень та готувати палати.
 
Фото і відео Тараса Бабенчука

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!