Під львівською Ратушею студенти та школярі почали акцію протесту. Фото

4100 1
Молодь підтримала всесвітню акцію протесту проти глобального потепління.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Львівські школярі почали акцію протесту під стінами львівської Ратуші проти глобального потепління. Вони закликають політиків зробити все можливе, аби утримати рівень потепління нижче небезпечного.

Сьогоднішній страйк є підтримкою всесвітньої акції, яку в серпні минулого року почала 15-річна шведська школярка Грета Тунберг. Тоді вона організувала шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції. У березні цього року шведські та норвезькі політики номінували дівчину на Нобелівську премію миру.

«Сьогодні не лише в Україні, а й по всьому світу мільйони дітей виходять на акції, аби привернути увагу до проблеми глобального потепління і розказати людям, що зараз ми маємо екологічну катастрофу. Якщо ми не будемо нічого робити, то нашої планети за років 15-20 може вже не бути. Тому сьогодні акцію підтримали 15 міст України і більше 2 тис. міст в 123-х країнах світу», – пояснює прес-секретарка ГО «Форум видавців» Марія Кравченко.

Читайте також: Коли учні львівських шкіл матимуть весняні канікули. Графік

Організацією акції у Львові займається ГО «Форум видавців». Втім, до участі планують залучати більше дорослих, ніж дітей.

«В усьому світі страйкують діти, але вони мають вчитися у школах. Захищати їх і будувати їхнє майбутнє мають дорослі. Сьогодні під стінами Ратуші зібралися студенти, представники ГО «Форум Видавців», працівники соціальної служби Львова і одна тринадцятирічна школярка», – пояснює Марія Кравченко.

13-річна школярка Олена каже, що однолітки підтримують її участь в акції, проте самі на протест не виходять – їх не відпускають батьки.

«Вчителі нормально сприймають мої наміри, а от багатьох однокласників не відпустили на акцію батьки. Мої батьки теж спочатку були проти, але, коли я пояснила їм, чому я це роблю, вони погодились», – розповідає школярка.  

Читайте також: Уроки на вибір учня та доплати вчителям: як планують змінити середню школу в Україні

Подібні акції в місті організовуватимуть і надалі. Активісти, окрім протестів, також планують конкретні заходи щодо поліпшення стану довкілля, як загальноміські прибирання парків.

 Андрій Костюк

Фото автора

 


Читайте також:
15 Березня, 2019 13:56
666 ... ні краси , ні розуму ... тому і стоять ... ( а про те , щоб мамі допомогти , то -- це плявааще!) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!