Під Маріуполем бойовики ДНР захопили колону евакуаційних автобусів, – Верещук

4399 0
У блокадному Маріуполі досі залишаються понад 100 тисяч людей, з-під російського обстрілу змогли виїхати 45 тисяч.
Фото: bug.org.ua

Фото: bug.org.ua

Біля Маріуполя бойовики так званої ДНР захопили колону евакуаційних автобусів, які мали їхати погодженим гуманітарним коридором. Про це повідомила віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час всеукраїнського марафону.

За її словами, зеленого коридору з Маріуполя як такого немає – лише для легкових машин і тих, хто може йти пішки. Люди змушені йти 10-20 км до пункту, де їх можуть посадити в автобуси.

Читайте також: Війська РФ обстріляли евакуаційні автобуси з дітьми у Маріуполі

«Те, що вони (окупанти) роблять, це насправді звірство. Сьогодні на коридорі, який ми вкотре спробували відкрити, є колона автобусів і співробітники ДСНС, яких захопили представники ДНР. Вони стоять біля Мангуша, ми намагаємось їх витягти всіма силами… Ми погодили цей коридор, погодили з Червоним Хрестом. Наразі людей тримають у заручниках. Повідомляється, що техніку заберуть, а людей, можливо, відпустять, а можливо, ні», – каже вона.

За словами Ірини Верещук, у блокадному Маріуполі досі залишаються понад 100 тисяч людей, з-під російського обстрілу змогли виїхати 45 тисяч. У місті гуманітарна катастрофа, російські окупанти обстрілюють житлові райони та укриття, в яких ховаються містяни.

Читайте також: Волонтери зі Львова передаватимуть розвантажувальні жилети для військових на передову

Вона також зазначила, що зараз ані рятувальники, ані інші люди не можуть підійти до драмтеатру в Маріуполі, тому що постійно ведуться обстріли.

З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти знищили майже 80% інфраструктури Маріуполя, з них 30% не підлягають відновленню. За даними міської влади, загинули понад 2300 мирних жителів.

Нагадаємо, що під обріл потрапили евакуаційні автобуси з дітьми у Запорізькій області. Четверо дітей госпіталізовані, двоє із них – у важкому стані.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!