Під Ратушею мешканці протестують проти скасування перепусток на в'їзд у центр міста

1853 0
Мешканці припаркували авто біля стін міськради.
Фото: Вікторія Савіцька

Фото: Вікторія Савіцька

Сьогодні під будівлею Львівської міськради протестують мешканці, яким анулювали перепустки на в'їзд у центральну частину міста. Вони вимагають відновити їм право на безкоштовне паркування та в'їзд.

Як відомо, мешканцям, які проживають у центральній частині міста, та тим, хто має оформлене право власності на помешкання чи приміщення у центрі міста, видають перепустки на право в'їзду.

Як уточнив Tvoemisto.tv керівник управління безпеки міста Юрій Діль ЛКП «Ратуша сервіс» мешканцям пішохідної зони Львова видали приблизно 600 перепусток для доїзду до своїх домівок. Впродовж минулого тижня скасували 75, усе через порушення правил паркування, або ж тому, що автівки заважали розчищати вулиці від снігу.

«На площі Ринок, на вулицях Шевській, Катедральній, Галицькій, на них не можна паркувати авто. Тому, якщо там мешканець залишив авто, комісія з «Ратуша сервіс» може розглядати рішення про анулювання перепустки. Скасовано 75 перепусток, усе тому, що на водіїв наклали штрафи, або були звернення з Галицької адміністрації, що їх авто заважають прибрати сніг», – каже Юрій Діль .

Втім нині мешканці вимагають скасувати рішення виконавчого комітету про анулювання перепусток, та розчистити вулиці, де їм дозволено залишати автомобілі: вулиці Тиктора, Кракувську, Лесі Українки, Братів Рогатинців, Вірменську.

Юрій Діль додає, що скасування перепусток у пішохідну зону – це не заборона в’їзду.

«Мешканці вимагають перегляду рішення виконавчого комітету і його скасування. А також просять розчистити від снігу ті вулиці, де вони можуть паркуватись. Ми скасовуємо перепустки, але мешканці можуть їх відновити через 30 днів. Заїзд мешканця заборонити не можемо. Мешканець може записатись у журнал і заїхати чи виїхати. Можна  подзвонити до охорони, записатись і виїжджати. Не буде простого заїзду, щоб заїхати треба буде зробити більше дій. Записатись у журналі», – каже Юрій Діль.


Нагадаємо, через паркування у невстановлених місцях у Львові анулювали 24 перепустки на в'їзд у центральну частину міста. Начальник управління безпеки міста Юрій Діль пояснив, що якщо особа живе на вулиці Театральній, то вона може паркувати авто лише на цій вулиц. Якщо мешканець живе на площі Ринок, то може паркувати авто на вул. Друкарській та бічних. На перепустці мешканцям вказують, де саме вони можуть залишати своє авто. Не можна паркувати машини на пл. Ринок, вул. Шевській, біля Катедри. 

Через те, що вулиці замело снігом і власники авто не бажали розчистити свої місця для паркування, вони почали ставити машини на площі Ринок, каже Юрій Діль. За такі порушення інспектори з паркування їх штрафували на суму від 255 до 510 грн, а коли на порушників це не вплинуло, то таким мешканцям анулювали 24 перепустки на в'їзд. Їх анулювали на один місяць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!