Сквери Твого міста. Де можна гарно провести час

4694 0
Два нові простори планують облаштувати на вул. Щурата та на вул. Кримській
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

У Львові є чимало затишних куточків, де можна прийти і відпочити. Tvoemisto.tv зробило підбірку львівських скверів, які доповнюють архітектуру міста. 

Сквер на вулиці Марії Заньковецької

Невеликий затишний сквер на вулиці Марії Заньковецької. Це один із громадських просторів, які відремонтували упродовж останніх років.

Сквер на вул. Марії Заньковецької

Сквер на розі вулиці Вічевої та площі Данила Галицького

Зовсім недавно сквер зазнав чималих змін, і відтепер тут можна побачити батьків, які гуляють з дітьми, та інших жителів, що відпочивають. Головною прикрасою скверу є рожевоквітні каштани, квітучі вейгели, багаторічники та старі акації. Після ремонту тут залишили і скульуптуру, яка давно стала символом скверу. 

Сквер на розі вулиці Вічевої

Сквер імені Івана Павла ІІ

Сквер імені Івана Павла ІІ, що на Сихові біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, урочисто відкрили у вересні 2007 року. Відтоді мешканців ваблять чагарники та дерева медунки темної, анемони жовтоцевої, вільхи чорної, дуба та сакури. 

Сквер імені Івана Павла ІІ

Сквер на проспекті Свободи

Сквер на проспекті Свободи розташований у самому центрі Львова поблизу Оперного театру і площі Ринок. Упродовж ХХ століття сквер, що був частиною Гетьманьских валів, був дуже популярним серед львів’ян та приїжджих гостей і туристів. На початку 1950-х років у сквері проводили книжкові базари.

Сквер на проспекті Свободи

Сквер біля Лялькового театру

Сквер імені Сергія Дмитровського навпроти Лялькового театру, що на площі Данила Галицького. Сквер у 2019 році назвали на честь колишнього керівника ДСНС. 

Сквер ім. С. Дмитровського

Сквер Гідності

У південній частині Львова, на проспекті Червоної Калини, розташований Сквер Гідності, який створили у 2015 році. Поштовхом до появи цього скверу стали жителі, які виступили проти будівництва перед школою №98. У сквері зараз є такі види дерев, як сакура, червоний та гостролистий клени, слива та американська липа. 

Сквер Гідності 

Сквер «На Валах» біля Порохової вежі

Сквер «На Валах», який розташований між вулицями Підвальною і Винниченка, отримав статус пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення у 1984 році. Оскільки після Другої світової війни на алеях північної частини бульвару була виставлена трофейна німецька військова техніка, то за цією частиною скверу якийсь час зберігалась місцева неофіційна назва «Трофейка».

Сквер «На Валах»

Сквер Яцека Куроня біля польського консульства

Сквер Яцека Куроня відкрили у Львові навпроти консульства Польщі ще влітку 2018 року на честь  видатного польського громадського та політичного діяча, який народився у Львові. Тут проклали тротуари, встановили лавки, замінили аварійні дерева, та встановили інформаційну таблицю про Яцека Куроня.

Сквер Яцека Куроня

Сквер на площі Двірцевій біля залізничного вокзалу

Сквер на площі Двірцевій поблизу Залізничного вокзалу. Сквер облаштували наприкінці минулого року й висадили 20 дерев. На площі є також фонтан, який запустили в роботу рік тому.
 
Сквер на площі Двірцевій

Сквер біля Собору святого Юра 

 
Сквер біля Собору святого Юра у Львові, на території якого є дитячий майданчик, облаштували у 2018 році. На території майданчика можуть перебувати одночасно до 20 дітей віком до 12 років. 
Сквер біля Собору св.Юра
 
Сквер на вулиці Японській
 
У Львові також є сквер, стилізований під японський сад, який реконструювали ще у 2016 році. Він розташований на вулиці Японській неподалік від «Львівської політехніки». Усі лавки і смітники виготовлені в одному стилі і пофарбовані в червоний колір.
Сквер на вул. Японській
 

Сквер біля фонтану колишнього заводу «Кінескоп»

 
На перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА є сквер, який громадські активісти зберегли від забудови у 2016 році. Тут розташований фонтан колишнього заводу «Кінескоп», де планували збудувати заправку із самообслуговуванням. 
Сквер на перетині Кульпарківської та Героїв УПА
 
Сквер на вулиці Ряшівській
Сквер вул. Ряшівська
 

Сквер біля «Цитаделі»

Сквер у центрі міста поряд з комплексом оборонних споруд «Цитадель», який розташований на вулиці Грабовського, 11. Поруч розташовані офісні приміщення банку, готель та офіси ІТ-компаній.
Сквер на вул. Грабовського, 11
 
Сквер імені поета Олега Лишеги на Знесінні
 
Сквер імені поета Олега Лишеги, що розташований на вулиці Потельницькій, 4-16 у мікрорайоні Знесіння.
Сквер на вул.Потельницькій
 
Громадський простір на вулиці Гашека
 
Простір на вулиці Гашека облаштовували у 2019-му році. 
Простір на вул.Гашека
 

Громадський простір на вулиці Виговського

Громадський простір на вул. Виговського, 32, поруч з «5-ою міською клінічною поліклінікою».

Простір на вул. Виговського
Софія Шавранська
Фото з відкритих джерел 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!