Підгорецький замок потрапив у список величних і занепалих будівель світу від Daily Mail

3805 0
Також у списку занепалі будівлі із США, Франції, Британії, Японії, Португалії.
Фото:DailyMail

Фото:DailyMail

Підгорецький замок, що у Бродівському районі Львівської області потрапив у список покинутих і занепалих грандіозних і величних будівель світу, його опублікувало британське видання «Дейлі Мейл».

Також у списку занепалі будівлі із США, Франції, Британії, Японії, Португалії.

Видання опублікувало фото, та коротку історію декількох будівель, із книги Майкла Керрігана «Покинуті палаци», у ній він зібрав 150 палаців, готелів з усього світу. Занепалих і поруйнованих часом. «У виданні пояснюються захоплюючі причини їх загибелі, які включають політику, банкрутство, особисті трагедії, природні та техногенні катастрофи», – пише «Дейлі Мейл»

Читайте також: Підгорецький замок та гавареччина. Тvoemisto.tv відкриває звичні локації на Львівщині по-новому

Про Підгорецткий замок розповідають, що він був побудований у 1630-х роках, належав польському військовому Станіславу Конєцпольському. «У Першій світовій війні, він зберігся. Його використовували як санаторій, але був сильно пошкоджений пожежею у 1950-х. З моменту здобуття Україною незалежності він належав Національному художньому музею, але вони не мали ресурсів для його відновлення», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, наступного року частиною проєкту «Велике будівництво» має стати відновлення 100 культурних об’єктів, серед них оборонні мури Жовкви та палац Підгорецького замку.  

Додамо, що 2008 році замок в Підгірцях занесли до списку Всесвітного фонду пам'яток. Із оборонних мурів Жовкви залишилися окремі фрагменти. Звіринецьку браму мурів внесли до реєстру пам’яток національного значення у 1979 році.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!