Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео

3000 0
За кілька днів до початку Alfa Jazz Fest Tvoemisto.tv побувало закулісами фестивалю і поспілкувалось із членом оргкомітету Володимиром Камінським про особливості цьогорічної підготовки.

Відкриття фестивалю цьогоріч відбувається 25 червня на площі Ринок. Головна сцена розміщується у Парку Культури і почне працювати на день пізніше, 26 червня. На ній виступатимуть головні хедлайнери фестивалю: Mike Stern, Tom Kennedy, Steve Smith, Herbie Hancock, George Benson, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Paquito D’Rivera, Hiromi.

Вперше за п’ятирічну історію фестивалю інструменти для учасників буде перевезено з-за кордону: рояль Fazioli з Голландії для Гербі Генкока, багато музичних установок для Джорджа Бенсона і гуртів Хіромі й Генкока.

Читайте також: Екскурсія по  Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука

На відміну від попередніх років фестиваль триватиме п'ять днів, а не чотири. Орім того, музиканти гратимуть ще  вночі в шести клубах. Також заплановано майстер-класи Пакіто Д'Рівери, власника понад 20 музичних премій  «Ґреммі», в школі Крушельницької й британського кларнетиста Аруна Гоша в арт-клубі «Віденська тераса». Вхід на майстер-класи вільний.

Підготувала Вікторія Петрик

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!