Підготовка до нового навчального року та опалювального сезону. Головні події дня у Києві

752 0
Дайджест новин за 21 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

75% шкіл готові до навчального року

75% шкіл у Києві готові до початку нового навчального року.

«У нас лише 25% шкіл, до який є питання з точки зору готовності. 75% готові до початку нового навчального року. Ми зараз проводимо обстеження з ДСНС та комісіями, наскільки готова школа до навчального року з погляду безпеки», − каже заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Підготовка столиці до зими

У Києві в рамках підготовки до наступного опалювального періоду виконали перевірку та плановий ремонт 80% об’єктів теплового господарства, яке забезпечує киян гарячою водою та централізованим опаленням.

«Це понад 2 тис км мереж та 184 районні та квартальні котельні й станції теплопостачання у всіх районах. Станом на сьогодні з початку гідравлічних випробувань, які розпочалися одразу після завершення опалювального сезону, виявлено й усунуто більше 1,1 тис. пошкоджень мереж», – зазначає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Транспорт 

Із 23 липня відновлює роботу автобусний маршрут №30. Його рух буде організовано за постійною схемою руху «Станція метро «Академмістечко» - санаторій «Лісова поляна».

Водночас з 23 липня тимчасовий автобусний маршрут №12Т «Пуща-Водиця – станція метро «Почайна» припинить роботу.

Порятунок столичних дерев 

У східній частині парку «Нивки» в Києві провели обстеження п’яти вікових дерев. За різними даними, цим деревам 200-300 років. Першочергово проведуть санітарну обрізку сухих гілок усіх 5-ти дерев. Другий етап включає лікування уражених дерев: видалення грибів-трутовиків, чистку дупел, дренаж, обробку ран фунгіцидом та встановлення захисних сіток на них.

Дерусифікація

У голосуванні щодо зміни символіки на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві 85% учасників підтримали варіант про заміну герба СРСР на тризуб. Загалом це опитування стало другим за залученістю опитуванням в «Дії», в якому взяли участь близько 780 тис людей. 

Радіаційне обстеження звільнених територій Київщини

У Київській області завершили першу фазу радіаційного обстеження деокупованих територій. За його результатами не виявлено радіоактивного забруднення об’єктів, приміщень та ділянок, яке могло бути пов’язане з діяльністю окупантів. 

Загалом під час вимірювань в межах першої фази проєкту обстежили: 64 квартири; 105 приватних садиб та прибудинкових територій; понад 330 км доріг і вулиць; 20 парків й скверів, понад 400 предметів побуту; предметів військового призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!