Підготовка до опалювального сезону та активна дерусифікація. Головні події дня у Києві

556 0
Дайджест новин за 8 вересня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Готовність до опалювального сезону 

У столиці перевірили готовність міського господарства до роботи в опалювальний сезон. Кращими за рівнем ресурсного оснащення і спецтехнікою виявились Деснянський та Святошинський райони.

Ремонт бруківки в центрі столиці

На вулиці Шовковичній завершено поточний ремонт покриття: оновлено 404 кв. м покриття із бруківки, а також невелику частину асфальтового покриття. Роботи виконували на ділянці між вулицями Дарвіна та Басейною. 

Викриття шахрайської схеми з продажу авто для ЗСУ

У Києві правоохоронці викрили злочину схему, де чоловіки присвоювали гуманітарну допомогу. Зловмисники з метою отримання прибутку продавали автотранспорт, який надходив в Україну як гуманітарна допомога від іноземних держав та призначався для потреб Збройних Сил України. З метою прикриття своєї діяльності фігуранти використовували наліпки громадських організацій.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вулиця Романа Ратушного

Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного – 24-річного київського активіста, який став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім у складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Надзвичайний рівень пожежної безпеки

У Києві 8-9 вересня очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 

Торф’яні пожежі під Києвом 

У Київській області триває ліквідація торф’яних пожеж. Зокрема, мова про осередок поблизу с. Рубежівка Бучанського району.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!